Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Özel Günler
 

Bayram kime geliyor?

Bayram kime geliyor?
 

Eli çiçek ve çikolata dolu olana geliyor bu bayram. Evinde kurbanının etini pişirebilen ve gönlünce dağıtabilene eti olmayanlara… Kapısını güler yüzle açan komşuları olanlara… Bayram geliyor cebinde, karşılaştığı tüm çocuklara yetecek parası olana! Üzerinde kaliteli ve bedenini sıcacık tutan giysileri olanlara, bu kar altı havalara inatla…

Bayram kime geliyor? Elini öpeceği anası, babası ve ninesi, dedesi olanlara geliyor koşarak ve sevgiyle gözlerinden öpebileceği küçük akrabaları olanlara. Soğuk onların yüreklerine işlemiyor bir tek! Sevdiklerinin elinden tutup bakabilirler takvimlere umutla.

Bayram kime geliyor? Hastalığı olmadığında hastalılar yaratan ve dertsizlik içinde zevk-ü sefa sürenlere geliyor. Tahlil sonuçlarını alıp hastalıklarının vahametini düşünmek zorunda olmayanlara geliyor bu bayram! Doktorunun bayram dönüşü Perşembe günü izinli olup olmadığını araştırmak zorunda olmayanlara geliyor. Boynundaki nodüllerinin iriliğini ufaklığını hesaplamak zorunda olmayanlara geliyor bayram sevinçle.

Bayram kime geliyor? Sevdikleri koyunlarında huzurla uyuyanlara geliyor! Eli üşüdüğünde uzanıp onun elini kavrayabilene geliyor! Bir soğuk mezar taşı başında bayram kutlaması yapmak zorunda olmayanlara geliyor bu bayram! Ellerindeki beyaz çiçekleri bir tatlı öpücük eşliğinde sevdiğinin eline tutuşturabilenlere geliyor bayram.

Bayram kime geliyor? Ödenmediğinden kesilen elektrik faturasıyla uzun uzun konuşma yapmak zorunda olmayanlara geliyor… Evde masumca çikolata bekleyen çocuklarına doya doya şeker, çikolata alabilene geliyor bayram. Onların minik ayaklarını çıplaklıktan kurtarabilene geliyor… Üzerlerini örtecek yumuşak yorganları olanlara geliyor bu bayram. Titremekten dişleri birbirine vurmayanlara… Ocaklarında her öğün bir şeyler kaynatabilen analara geliyor bu bayram. Tabaklarını tepeleme yiyecekle doldurabilenlere…

Bayram kime geliyor Allah aşkına?

Not: Bayram doğduğumdan beri bana hiç uğramıyor! Bayramı gelenleri içtenlikle kutlarım !

 
Toplam blog
: 55
: 2440
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

İçimde devamlı yanıp tutuşan bir yazma aşığı taşıyorum. O yazar olduğunu bilmiyor henüz. Hangi di..