Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

BDP "barış" diyor; İsrail savaş istiyor!

BDP "barış" diyor; İsrail savaş istiyor!
 

BDP başkanı Selahaddin Demirtaş, grup konuşmasında yine "barış" dedi. BDP'liler barışı ağızlarından düşürmüyorlar. Ülkede ve Akdenizde yaşananları da sürekli Hükumete fatura ediyorlar.

Kendi ülkesinin vatandaşına değer vermeyen bir Hükumetin, İsrail'e söz söylemeye hakkı olmazmış... Türkiye önce kendi içindeki sorunları halletmeliymiş... İyi, güzel.. Bunlar hep söyleyegeldikleri şeyler zaten...

O zaman şu soruyu sormalı BDP'lilere; bu hükumetin yapmaya çalıştığı "açılımlara" niye direniyorsunuz? Anayasa paketine neden bir CHP kadar, bir MHP kadar karşı koydunuz?

Dağlarda, bayırlarda gençler ölmesin, diyorsunuz ama kandan ve savaştan beslenen yapılarla hiç bir sorununuz yok.. Bütün kavganız, ülkede demokrasiyi geliştirmeye çalışan, Kürt, Türk bütün ülke halkının hukukunu üst düzeylere çekmeye çalışan siyasi iktidarla... Size nasıl inanalım?

Başbakanın söyledikleri ile Netanyahu'nun söylediklerini aynı bağlamda anlamlandırıyorsunuz.... İsrail'in bölgedeki emellerini bilmeyen yok.. Bu emelleri gerçekleştirmek için terörü taşeron olarak kullandığını da bilmeyen kalmadı; siz bilmiyor olabilir misiniz?...

BDP'lilerin, İsrail'in Akdenizde uyguladığı "devlet terörü"nden için için memnun oldukları hissediliyor. Mantık şu: Siz bizim "gençlerimizi" vurur musunuz; işte İsrail de sizi vuruyor!!!

Peki, sizin "gençleriniz" dağlarda, bayırlarda ölmesin diye siz ne yapıyorsunuz??... Demokratikleşmeyi, hukuku ve insan haklarını anayasal güvence altına almak isteyen Hükumetle savaşıyorsunuz.... İyi niyetli değilsiniz; siz varlığınızı dilinize pelesenk ettiğiniz "barış"ta değil, savaşta arıyorsunuz.

Türkiye, Kürt sorununu BDP'ye rağmen çözmelidir. İsrail'i bize saldırmaya cesaretlendiren, adeta yumuşak karnımız olmuş bu sorun çözülmelidir. İçerden BDP'nin ve ona karşıt gibi duran ama aslında aynı amaçlara hizmet eden "derin yapılanmaların", dışardan İsrail'in hücumlarından kurtulmak için Türkiye Kürt sorunun çözmelidir.

Bugün bu ülke içerden ve dışardan saldırı altındadır. Dışardan İsrail, içerden İsraille işbirliği içerisindeki güçler, siyaseti ve terörü kullanarak Türkiye'yi durdurmak için açık bir savaş sürdürüyorlar.

BDP'liler de, İsrail meclisinde asılı duran "büyük İsrail" haritasının Kuzeydoğu bölgesi olmak için epeyce gayret sarfediliyorlar...Bunu bilerek yaptıkları artık kesinleşmiştir. Öyle olmasaydı, BDP anayasa değişiklik paketine neden böylesine bir azimle direnecekti!!

BDP Kürt halkını temsil etmiyor. Varlığını teröre borçlu ve gücünü terörden alan bir siyasi güç olarak, İsrail'e benziyor. İsrail de bu bölgedeki varlığını teröre borçlu olduğu gibi, bu varlığı yine terörle korumaya çalışan bir korsan devlet!

BDP ile İsrail arasındaki bu benzerlik tesadüf olabilir mi?

Benim inancıma göre "tesadüf" diye bir şey yoktur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..