Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

BDP’nin anayasa değişikliğindeki tutumu

BDP’nin anayasa değişikliğindeki tutumu
 

BDP, ikiyüzlü siyaset izliyor.


BDP, anayasa değişikliklerinin kabul edilmesini canıgönülden istiyor. “Neden?” diyeceksiniz. Çünkü bu değişiklikler gerçekleşirse hukuk, iktidarın tahakkümü altına girecek. AKP’nin özlediği baskı rejimi gerçekleşmiş olacak. Her alanda iktidar baskısı hissedilecek.

“BDP’nin bundan ne çıkarı olur?” diyenleri duyar gibiyim. BDP’nin çok yönlü çıkarı var bunda. Baskılar, Kürtlerin yaşadığı bölgelerde de hissedilecek. Belki de daha çok hissedilecek buralarda. Bu durumda AKP’nin, bölgedeki gücü azalacak. Oy kaybına uğrayacak. Bölgedeki iktidar baskısı, PKK’nin gücünü artıracak aynı zamanda.

Bir ülkede, huzursuzluğun artması, demokrasinin gerilemesi, terör örgütünün işine gelir çünkü. PKK’nin güçlenmesi, BDP’nin de güçlenmesi demektir. “Madem öyle, anayasa değişikliği halkoylamasında, neden ‘evet’ oyu kullanmıyor?” diyebilirsiniz. “Evet” oyu kullanması, AKP’ye sempatiyi geliştirir. İnsanlar; “Demek ki AKP iyi bir iş yapıyor.” diye düşünür. Bu da BDP’nin oy kaybına neden olur.

Bu nedenlerden ötürü, ikiyüzlü bir tutuma yöneliyor BDP. Hem “evet” demeyerek, demokrat(sözde) olduklarını kanıtlıyorlar hem de boykot ederek, değişikliklerin kabul edilmesine yardımcı oluyorlar.

***

Anayasa değişikliği halkoylamasındaki tutumu, BDP’nin demokratlık düzeyinin göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşmesi umurlarında değil… Uzak amaçları, kendi erklerini kurmaktır. “Bölgesel özerklik” söylemlerinin altında yatan da budur. Tanımladıkları bölgesel özerkliğin, federasyondan farkı da yoktur zaten. Kürtçe eğitim, kendilerine ait güvenlik ve savunma örgütü, yerel parlamento vb. istekler, federatif devlet demektir.

Tüm bunlar, BDP’nin ikiyüzlü siyasetinin açık kanıtıdır. Biline…

BDP, AKP iktidarının gizli ortağıdır. Bu da biline…

Haydar Bibinoğlu

 
Toplam blog
: 71
: 774
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Emekli Öğretmenim. Anadolu Üniversitesi, AÖF, Eğitim Önlisans Programı mezunuyum. İlgi Alanım: Si..