Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

BDP ve PKK hangi tertipler içinde?

BDP ve PKK hangi tertipler içinde?
 

PKK Terörü devam edecek mi acaba!


Çözüm süreci adı altında hükümetin, BDP ve dolaylı olarak da PKK ile yürüttüğü görüşmelerin sonucunda aylardır şehit cenazelerinin gelmemiş olması elbette ki sevindiricidir.

Muhalefetin  hiçbir alternatif getirmediği halde acımasızca eleştirdiği bu süreci büyük bir kararlılıkla sürdüren hükümet, maalesef  BDP ve PKK tarafından yeniden hançerlenecekmiş gibi bir hava esmektedir.

Bunları burada sıralamak istemiyorum ama Kürt halkı kendine yeni bir yol bulacaktır  şeklindeki PKK ve BDP beyanları, yine yer yer PKK örgütünün gerçekleştirdiği muhtelif eylemler, A.Öcalan'ın İmralı'dan verdiği çeşitli beyanlar, vatandaş olarak bizlerin de canını sıkmadığını söylemek mümkün değildir.

Devlet, kendisine yönelik bütün hukuk dışı ve yasa dışı eylem ve söylemlerle mücadelesini yapacaktır. Hem de bunu var olduğu sürece yapmak zorundadır. Bundan daha doğal bir şey yoktur.

Çözüm süreci denilen süreç, PKK tarafından yeniden hançerlenirse sonuç yine başa dönmek şeklinde olacaktır. Yani eski tas eski hamam. 

PKK terör örgütü, bu sürece neden yönelmiştir? Önemli olan bu sorunun cevabını vermektir. 

Ben söyleyim,  hükümet Kürt vatandaşlarımızın daha önceleri uğradıkları mağduriyetleri gidermiştir. Yani hak aramak için mücadele artık gerekçe olmaktan çıkmıştır.

Yine PKK terör örgütünün yurt içi ve yurt dışı destekleri önemli ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Bu da örgütün mücadele gücünü iyice yok etmiştir.

PKK nın terörü artık kendi ırkdaşlarına zarar vermek  dışında bir işe yaramadığı ayan beyan ortaya çıkmış ve herkes tarafından iyice anlaşılmıştır.

Terör nedeniyle doğu ve güneydoğu bölgelerimize gitmesi gereken yatırımlarda aksamalar olmaktadır. Bunun da oralarda yaşayan Kürt vatandaşlarımıza olumsuz yansıdığını anlamayan kalmamıştır.

Bütün bunlar karşısında artık hiçbir haklı dayanağı  kalmayan PKK terörü, sonuçta çözüm sürecine hükümeti ikna ederek eylemlerine yaklaşık altı aydır ara vermiş görünmektedir.

Şayet bu süreç baltalanır ve yeniden başa dönülecek olursa ,PKK terör örgütü, haklarını savunduğunu iddia ettiği Kürt halkı tarafından yok edilecektir. Bu nedenle de devletin eskisi kadar bu örgütle mücadele etmesine gerek kalmayacaktır.

Umarım örgüt militan ve yönetim kadroları bu olguyu farkederek çözüm sürecinin kıymetini bilirler ve ona göre bundan böyle vatandaşlarımızı rahatsız edecek eylem ve söylemler gerçekleştirmekten vazgeçerler. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..