Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '07

 
Kategori
Aile
 

Bebeğim ağladı...

Tam 5 ay 20 gün oldu doğalı ve daha önce bu kadar seveceğimi tahmin edemeyeceğim kadar güzel bir oğlum var! Maaşallah! Her insanın iyi kötü zamanı geçer beklemediği olaylara farklı tepkiler ortaya koyar ama hayat ne ilginçtir ki bunu canının bir parçasıyla yeniden yaşaması daha farklı oluyor...

Hiç kulağınız ağrımaz mı? Aşı olmadınız mı? Canınız yanmadı mı? Ağlamadınız mı? Belki de kaç defa? Ama bunları biricik yavrunuz yaşayınca ne farkediyor? Ben hergün bu sorunları yaşayan insanlarla muhattab olan biri olduğum halde oğlumun hasta olduğunu düşünmem beni tedirgin ediyor, ağlaması üzüyor. Biraz babalık duygusunun verdiği can sıkıntısı, biraz da canımın içten içe yanması sebeb diye düşünüyorum....

Bugün banyo zamanı o minik vucudun... Herşey hazır; oda makul ısıda, suyu vucud ısısında, bebek şampuanının en kralı, havluların en yumuşağı, losyonların en sütlüsü! Ama bebecik ne anlasın, her su dökülmesi yeni bir çığlık. Yapılan şebeklikler işin cabası! Nafile! Kıpkırmızı, ortalığı birbirine katıyor. Duvarlar zor dayanıyor. Bari komşular bizi adam öldürüyoruz zannedip polise şikayet etmeseler! Bir an önce bitmeli bu ızdırap. Son bir durulama suyu dökelim. Eşhedüenla İlahe İlalalah... Sıcak havlusuna sarıp, emmek üzere ana kucağına teslim edelim... Sırtımızdan akan terle bitti banyosu. Allah'a şükür diyoruz ve rahatlıyoruz. Ufak bir emişmeden sonra banyonun verdiği o rahatlık, on dakika önce evi yıkan çığlıkların yerini manasını hala çözemediğimiz birbirinden güzel şarkılara bırakmış... Daha ne olsun?

Olsa olsa beş on dakikamızı almıştır yıkamak, ama dakikalar saat gibi geliyor o mızıldamalar içinde? Aklımızda acaba ızdırap mı çektiriyoruz biricik bebeğimize diyoruz, bir yandan da temiz olması dileğiyle yıkamaya çalışıyoruz. Bu durumlarda serçe parmağımın ufak bir kesisinin bana vereceği acı geliyor aklıma? O zaman içim bu kadar acır mı? Peki can bu kadar tatlı mı? Her insanın canı çok mu tatlıdır? Canı tatlı olması gereken diğer biricik çocuklardan yokluk içinde yüzenler?

Çok mu düşünüyorum? Ama asıl merak ettiğim soruyu da sizle paylaşmak istiyorum... Bugün babası olarak canımı yakan oğlumun çocuğunun (torunum) ağlaması bana o zaman ne hissettirecek?

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..