Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebeğinizi yatırırken dikkat!

Bebeğinizi yatırırken dikkat!
 

Bebeklerin kafatasları yatış biçimlerine göre şekil alır. Çocuk doktorları , bebeklerin kafalarının arkasının düz olmaması için bebeklerin kafasının pozisyonunun sürekli olarak değiştirilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Aileler bebeklerini genellikle sırtüstü yatırır; ve bu da kafataslarında şekil bozukluklarına yol açar.

Şekil bozukluklarını engellemek için : - Bebeğinizi uyanık olduğu saatlerde yüzü koyun yatırabilirsiniz. - Bebeğiniz uyuduğunda sırt üstü yatırın ancak kafasını sola veya sağa doğru çevirin . -Bebeğinizin karyolasındaki çıngırağın yerini ara ara değiştirin. Böylelikle bebeğin dikkati sürekli olarak tek bir noktada toplanmayacak ve başı sürekli aynı pozisyonda kalmayacak. -Bebeğiniz oturma pozisyonuna geçebilecek duruma geldiğinde de koltuğa yaslanma ihtiyacında olacağından yine başının aynı noktaya sürekli dayanmamasına dikkat edin.
Deformasyonlar fizik tedavi ile düzelebiliyor. Ya da reçete ile satılan sert başlıklar bir çözüm olabilir.Çok ciddi durumlarda ise ameliyat ihtiyacı doğabilir. Ama ufacık özenlerle bunların hiçbirine gerek kalmayacağı da ortada...

 
Toplam blog
: 45
: 4525
Kayıt tarihi
: 04.03.07
 
 

Yazmak sadece bilgi paylaşımı değil benim için.Yazmak, öğrenmek,unuttuklarımı hatırlamak,bilmediğ..