Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '06

 
Kategori
Pazarlama
 

Bedava reklam

Bedava reklam
 

Online video paylaşım siteleri muazzam bir fırsat getirdi. Bedava Reklam yapabilmek..

Bugün YouTube.com gibi bir site günde 100 milyon video seyrettiriyor. Yani günde 100 milyon dünya vatandaşının ekran başında ortalama 4-5 dakika tutabiliyor.

Peki bunun bedava reklam ile ilişkisi ne?

Öncelikle ucuz bir pc kameraya ihtiyacınız var. Sonra;

1- Pazarlamacıysanız; Satmaya çalıştığınız ürünlerin tanıtımlarını kamera ile kaydedin ve video paylaşım sitelerinden birine yükleyin. (YouTube yada Google olabilir.) Müşterilerinize email ile ürün tanıtımınızın linkini gönderin. Aynı anda yüzlerce kişiye tanıtım yapma imkanı

2- Eğitimci iseniz; Dersinizi / sunumunuzu ortalama 5dk’lık paketler halinde kaydedin. Ve öğrencilerinize bu derslerin linklerini gönderin.

3- Devlette iseniz, (bunu İngiliz hükümeti başlattı) güzel ülkemizin tanıtımına ilişkin tüm filmleri optimize edin ve bu video paylaşım sitelerinin hepsine koyun. Ülkemizi daha fazla insana bu şekilde bedava izletmekten kolay ne olabilir ki.

4- Kitap Yayıncıları; Kitapların görsel ve anlatımlı anlatımlarını hazırlayın ve insanlara bu sitelerden duyurun. Kitap tanıtımını dinletin ve satmaya çalışın.

5- Şirket Sahipleri, İmalatçılar; Fabrikanızın yada şirketinizin tanıtım filmini çekin ve yabancı işbirliklerinizde diğer firmaların görmeleri için iletin.

6- Genel; Evde çektiğiniz video vb. filmleri bu sitelere yükleyerek yurtdışındaki yada uzaktaki tanıdıklarınızla paylaşın.

Buradaki örnekleri yüzlerce yapmak mümkün. Siz de önerilerinizi buraya gönderin, bir beyin fırtınasını birlikte yapmış olalım.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..