Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Bekâretin sınırları değişen hayat şartları ve özgürleşen yaşam doğrultusunda genişletilebilinir

Bekâretin sınırları değişen hayat şartları ve özgürleşen yaşam doğrultusunda genişletilebilinir
 

İncecik bir zara bağlı hayat olur mu? Ve bu zarın meşru yollarla yırtılmasını bekleyeceksiniz. Değilse bekâretinizi kaybedersiniz,  namusunuz elden gider. Kadınsanız ve bakireyseniz evlenmeden ilişkiye giremezsiniz. Evlenmek istemiyorsunuz bir yana bir de evlenememe durumu var ve asıl trajedi burada yaşanıyor.

Yaşı ilerlemiş evlenemeyen kız o kadar çok ki yüz binleri aşıyor. Bunlar “henüz okuyorum, işimi bulamadım, evlenmek istemiyorum, aradığımı bulamadım” diyorlar ama gerçek neden evde kalmış olmaları. Yaşları 40-50’yi aştı, çocukları olmadı. Bir yuvaları, eşleri olmadı, aşkı sevgiyi tatmadılar. Bu tabloyu bekâret namustur diyenlerin değerlendirmelerine bırakıyorum.

“Böyle gider işte…”Kerim Korkut’un kitabında yazmayan cümle; insanları çözümsüzlük girdabında bırakamayız. Doğrusu aklımıza bir şey gelmiyor. İnsanları zorla birbirine verip evlendirecek halimiz yok. Yaşı geçmiş kızlarını affedersin inek bağlamış gibi kader çıkmazında bekleten ana babaya da bir şey diyemiyoruz.

Ancak devlet diyanet ve diğer din/töre/toplum kuruluşları ile müşavere ederek bekâret sorununa toplumsal bir çözüm getirebilirler. Anlayışlarına uyabilenler için SSES evlilik çözüm olabilir. Çünkü biriyle ömür boyu evliliği göze alamayanlar belki (2 yıl ve isterlerse daha fazla) süre beraber yaşamayı isteyebilir ya da göze alabilirler. Sonuçta bu da meşru (nikâhlı) bir evliliktir. Böylece evlenemediğinde bekâret tabusu yüzünden çocuğu olmayan ve aşkı cinselliği yaşayamayan genç insanların önü açılır. Elbette SSES evlilik süresi bitince bu kimseler yeniden evlenme şansı bulabilirler.

Bazı genç kızlarımızın duygularına mağlup olarak (ya da hakkı olan istek nedeniyle) gayrimeşru ilişkiye girip bekâretlerini kaybetmeleri, daha kötüsü hamile falan kalmaları, bekâret zarını doktor tedavisi ile diktirip eski haline getirmeleri… Offf of! Yazarken bile insan rahatsız oluyor. Sonra aileden gizleyememeleri, çocuğun öldürülmesi ya da çöp konteynırına bırakılması ve boğazın serin sularında yok olup giden genç hayatlar…

Bekâret namustur diyenlerin çözümü var…”Demek ki kadermiş, başına gelmiş. Akıllı olsaydı. Kızlarınıza sahip çıkın. Eve bağlayın, dışarı çıkmasınlar. Namussuz olacaklarına ölsünler daha iyi…”

Bence SSES’ ten korkmayın. Medeni kanuna koyacağınız bir hükümle bu halledilir. Evlenemediği için çocuk sahibi olamayan ya da cinselliğini yaşayamayanlar SSES yoluyla isteklileriyle evlensin. Toplum hayatı kontrol edilemez bir akıştır. Bazı şeyleri dinle töreyle çözemezsiniz. Dediğimiz gibi sonuçta SSES evlilik de nikâhlı meşru bir evlilik. Tek farkı belli bir süre evli kalıyorsun (2 yıl ve isterlerse daha fazla) İnsanlar ömür boyu evlenmezler ama 2 yıl için bunu yapabilirler. Sonra ne olacak denirse yeni bir SSES evlilik yapılır.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..