Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Beklenen Fenerbahçe

Bu sene Fenerbahçe, taraftarın içine su serpebilecek mi?

Daha ilk haftadan Fenerbahçe’nin geleceği hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Fenerbahçe, bir değişim içinde.

Geçen sene yaşanan travma atlatılmış gibi. Tabii ki Fenerbahçe seyircisi de, bu travmanın atlatılmasında başat faktör olarak gözükmekte.

Şöyle bugün oynanan oyuna baktığımızda, her şey için çok erken olduğunu ifade edebiliriz.

Birkaç noktanın üzerinde durmak istiyorum:

***

Bir kere kaptan Emre’nin yine sahada takımının başında yer alması, Fenerbahçe takımına olumlu yönde yansımış. Gerçekten de kaptan Emre, yıllanmış şarap gibi. Olgunlaştıkça daha iyi bir oyun çıkarıyor. Zaten, bugün Fenerbahçe takımının “olgun” bir oyun çıkarmasının sebebi de, kaptan Emre’dir. Geçen sene Fenerbahçe’nin eksikliği neydi? Bir kere, takım içinde “liderlik” vasfına sahip oyuncunun olmamasından ötürü, oyunun tıkanma ve kriz ânlarında sazı eline alıp, istenen akordu basacak bir virtüözün olmamasıydı.

***

Emre Belezoğlu, ilerleyen haftalarda Fenerbahçe takımının en önemli kozlarından biri olacaktır. Bir kere Emre Belezoğlu, çok yönlü bir oyuncu. Burada demek istediğim, oyunun her iki tarafını oynayabilmesi değil. Emre’nin radarlarının maç boyunca sürekli açık olması, etrafındaki takım arkadaşlarının pozisyonlarını, top gelmeden önce sezinlemesi ve topu servis etmesi, bu sene Fenerbahçe açısından önemli bir kazanımdır.

Bir de değinmek istediğim husus: Ozan. Ozan, bu sene gerçekten de çok farklı bir mantaliteyle ve fizik kondisyonla sahada. Şöyle bir baktığımızda, ilerleyen haftalarda, “ısıran bir Fenerbahçe’yi” sahada görebileceğimizi ileri sürebiliriz.

Tabii ki her şey için daha çok erken…   

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..