Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş için bir puan kazanç

Beşiktaş için bir puan kazanç
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


‘’Gelirse üst üste gelirmiş ‘’ derler ya, Beşiktaş’ın Gaziantepspor karşılaşması için belki de tamı tamına uyan cümle bu.

Maç öncesi milli maç krizi nedeniyle Quaresma ve Sivok gitti. Böyle olunca da Gaziantepspor karşısına eksik bir kadroyla çıktı siyah- beyazlılar. Carvalhal, UEFA’dan lige dönünce yine Hilbert’in yerine Ekrem’i tercih etti ki, bence bu yanlıştı. Ernst de yine kulübedeydi. O kulübe öyle bir kulübeydi ki, maçı kurtaracak adam barındırmıyordu.

İki takımın da katı defans anlayışı ve kontrollü futbolu yüzünden maç sıkıcı başladı. Düşünün maçın ilk ciddi atağı, şutu, tehlikesi, adını ne koyarsanız koyun 22.dakikada Gaziantepspor’dan geldi.

Beşiktaş’ın ilk ciddi pozisyonu da 30.dakikada duran topta Egemen’in kafasından geldi.

Beşiktaş açısından gerek ilk yarı gerekse de ikinci yarı için söyleyeceğimiz şey yaratıcı oyuncu ihtiyacının kendisini gösterdiğidir. Basmakalıp bir futboldan öteye gidemeyen siyah- beyazlılar ileri çıkamadılar. Kanatları kullanmadılar. Sağ kanattan da çok pozisyon verdiler. Çünkü Holosko geri dönmedi ve Ekrem yalnız kaldı.

Gaziantepspor ise ilk yarının sonlarından itibaren oyunda etkin hale geldi. Arka arkaya ataklar geliştiren kırmızı- siyahlılar ikinci yarının başında da bu etkinliklerini sürdürdüler. Ancak onların da ciddi problemleri var. Atağa hızlı çıkamıyorlar. Bitirici hamleyi yapamıyorlar. Takımı geçen sene sırtlayan isimlerin tamamı formsuz.

Örneğin Beşiktaş dokuz kişi kaldıktan sonra maçı lehlerine çeviremediler. Çünkü hızlı değiller. Son vuruşlarda da beceriksizler.

Tabi burada kaleci Rüştü’nün de hakkını yememek lazım. Eğer Beşiktaş bu maçtan bir puanı kurtarmışsa bunda en büyük pay Rüştü’ye aittir.

Yazının devamı http://www.rthaber.com/Beşiktaş_İçin_Bir_Puan_Kazanç-yazi-497---.html adresindedir.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..