Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Believe (İnanın)

Aragones’e inanamıyorum. Wenger İngiltere’de hiç fazla seyredilmeyen Fenerbahçe’yi bu kadar iyi çözebilirken o, dünyanın her yerinde maçlarını seyretme olanağı bulunabilen Arsenal’e karşı bırakın nasıl oynaması gerektiğini , nasıl oynamaması gerektiğini bir türlü bulamamış. Bu kadar hızlı bir takıma karşı defansını nasıl bu kadar öne çıkarırsın anlaşılır gibi değil. Bu gece çok ama çok ilginç bir skor çıkacak gibi görünüyor. Aziz Yıldırım’a tek bir şey sormak isterdim, Zico’ya vermediği para ile bu akşam Fenerbahçelilerin yaşadığı hayalkırıklığını düzeltebilecek mi acaba? Ya da Marco’ya vermediği para ile…

Fenerbahçe bu maçı çevirse bile geçen seneki Sevilla ve Chelsea dönüşlerine benzeyemez. Neden mi? Çünkü Fenerbahçe istekli bir takım gibi oynamıyor. Geçen seneki takım havasından eser yok bu takımda. Bir tek Uğur Boralda o ruhu görebiliyorum. Kaldı ki kazara Fenerbahçe bu maçı çevirir veya kazanırsa sadece ecelini uzatır. Rakiplerine imkan versen geçen seneki Fenerbahçe’yi durdurmak için ne hamleler yaparsın desen onlar bile bu kadarını düşünemez. İki hamlede alt üst oldu takım. Zico ve Marco. Oysa tek hamle ile sadece bir Guiza hamlesiyle bugün şu dakikalarda coşuyor olacaktık.

Anlamakta güçlük çektiğim tek bir şey var. O da Aragones’in yapmaya çalıştıkları. Maldonado’ nun oyunundan madem memnun değilsin neden 52 nci dakikada yapıyorsun bu değişikliği. Tıpkı Kayseri maçında maçın 45 inci dakikasında oyundan aldığı gibi. Günah keçisi Maldonado. Eğer bir Teknik Direktör oyuncusunu elli iki bin kişiye bu şekilde yem edebiliyorsa o takımdan takım ruhu bekleyemezsiniz. Diğer oyunculara aynısını yapmayacağı ne malum. Böyle hocalık yapılamaz. Zico bunu yapmazdı. Çünkü Zico lider bir hocaydı. Kompleksleri yoktu ve kendini futbol camiasına efsane olarak kabul ettirmiş biri idi. Oyuncu psikolojisini fazlasıyla biliyordu.

Maldonado değişikliği aynı zamanda Aziz Yıldırım’ a da bir mesajdır. Unutmayın ki geçen sene bu transfer yapıldığında Aziz Yıldırım Güney Amerikanın en iyi orta saha oyuncusunu transfer ettik diyordu. Buyurun Sayın Başkanım. Sizin en iyi transfer dediğiniz Maldonadoyu Zico’ya daha fazla para vermeyeyim diye tercih ettiğiniz Aragones madarano etti.

Empati yapmaya çalışın ve bu akşamki bir Fenerbahçeli futbolcu gibi düşünmeye çalışın. Maldonado’ ya yapılan bir Teknik Direktör katliamıdır. Takım arkadaşlarının kafasında tek bir şey var. Bu akşam Maldonado’ ya yapılan bir gün benim başıma da gelebilir. Şimdi bu çocuklar nasıl rahat oynayabilirler biri bana söyleyebilir mi? Eğer disiplin anlayışı bu ise lanet olsun böyle disipline. Böyle nasıl takım yaratabilirsiniz ki!!!

İnanın bu maçın en önemli olayı budur. Ve bu o kadar çok şey anlatıyor ki. Her kim bu oyunculara kalkar da ruhsuz derse hata yapar. Çünkü takımın başında bu ruhu verecek karakterde biri yok. Zico her ne kadar teknik kapasitesi çok yüksek bir hoca olmasa da oyuncularla olan diyaloğunda süper bir hocaydı. Ve böyle bir hareketi asla yapmazdı.

Bunu bu akşam herkes gördü. Esas görmesi gereken kişi de Aziz Yıldırım’ dır. İşte disiplin denen şeyin kavga ve sevgisizlikten ibaret olmadığını anlaması gereken tek kişi. Birileri sizden korktukları için size saygı gösteriyorlarsa onu adı saygı değildir. Ne kadar ilginç ki Aragones ile Aziz Yıldırım’ın tarzları arasında inanılmaz bir benzerlik var. Sevgi yok korku var. Korkunun doğurduğu saygı da olmaz olsun.

Teşekkürler Aragones , teşekkürler Aziz Yıldırım. Ne kadar disiplinli olduğunuza bu akşam fazlasıyla inandırdınız bizi.




Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..