Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Bellinzona

Bellinzona
 

Galatasaray'ın ilk 11'ini öğrendiğimde kafamdan saha dizilimini düşündüm ama bir türlü oturtamıyordum. Hiç bir oyun planına uymuyordu bu kadro. En son Meira'nın Ayhan'ın yanında ikinci ön libero olarak oynayacağı kanaatine varmıştım ki, maçın başlamasıyla bu fikrim de çürümüş oldu. Çünkü Meira basbayağı stoper oynuyordu. Meira-Servet-Emre Aşık beraberdi. Yani Galatasaray 5'li defans oynuyordu.

Bu sezonku hedefini Şükrü Saraçoğlu stadını sarı kırmızıya boyamak olarak belirleyen takım, tarihinde ilk kez bir avrupa kupası oynayan ve bu sezon İsviçre 1. ligine çıkan, Lincoln değerindeki Bellinzona takımı karşısına 5 defans oyuncusuyla çıkıyordu. Hatta çift forvet gibi görünen sistem de tek forvetti. Baros sağ kanatta oynuyordu ve sadece Serkan bindirme yaptığında ceza sahasına giriyordu. Evet Galatasaray, Bellinzona karşısında 5-4-1 uynuyordu ve 3 gol yiyiyordu. Bu 3 golün hiçbirisi de kaleci hatasından yenmemişti.

Galatasaray'ın sorunu nerede peki? Oyuncu kalitesinde bir sorun olmadığı aşikar. Ama orta sahayı pasla geçemiyor Galatasaray. Ben antremanlarda pas çalışması yapıldığına inanmıyorum. Eğer Kewell, Lincoln, Ayhan 5 metre öteye pas atarken top kaptırıyorsa, kimse beni pas çalışması yapıldığına inandıramaz. Orta sahadan hücuma çıkılıyor, pas doğru yere ulaşsa gol pozisyonu olacak ama top rakibe veriliyor ve Galatasaray kalesinde pozisyon oluyor. Bellinzona'nın attığı 2. golü tekrar seyredin. Galatasaray maç boyunca böyle bir paslaşma yapamadı. Eğer bu oyuncular, toplam değeri 20 milyon avro olan Galatasaray savunması arasında bu pasları yapıp gol atıyor da, Galatasaray orta sahası, toplam değeri 1 milyon avro olan Bellinzona savunması arasında bu pasları yapamıyorsa, o zaman satalım bizim orta sahayı, alalım bu oyuncuları, arta kalan parayla da borçları öderiz. (oyuncu değerleri transfermarkt.de internet sitesinden alınmıştır.)

Hiçbir zaman takımdaki sorunların çözümünün teknik direktör gönderilmesiyle çözüleceğini düşünmemişimdir. Fakat Galatasaray hep böyle oynayacaksa ve Bellinzona kalitesindeki bir takımı zorla, birilerinin biryerlerine çarparak kaleye hasbelkader giren toplarla yenecekse, bence Skibbe hazır İstanbul'dayken UEFA kupası finali için Şükrü Saracoğlu tribünlerinden bir bilet alsın. Çünkü final maçına en yakın olabileceği yer orası olacaktır.

 
Toplam blog
: 10
: 1202
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Futbolla yakından ilgilenirim ve Galatasaray taraft..