Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ben ve benim gibi düşünenler bugünün kaosuna, sonuçlarına ve ahlaksızlığına ortak değil.

Ben ve benim gibi düşünenler bugünün kaosuna, sonuçlarına ve ahlaksızlığına ortak değil.
 

Sürecin hiçbir yerinde, akil düşünce, estetik ve sanatsal duygular ve çözümler yok.


Son krizde yeni pazarlar neden devreye giremiyor?

“At gözlüğüyle önünüzü görebilirsiniz, hareket de edebilirsiniz ama gözlüklerin size verebildiği açıyla”. Kapitalizmin siyasal, bilimsel ve askeri çözüm odaklı dünyasında krizlerin geleceği o kadar kesinliktedir ki, bu sadece gelecek zamanla ilgilidir.

Kendi ayağına kurşun sıkan Amerika ve gelişmiş ülkeler oligarşisi

Üretimin genişlemesinin koşullarından birisi alım gücü yeterli kitlelerin olmasıdır. Sosyal zemini ve çözümleri yetersiz planlar bir yerde patlak verip kitlelerin alım gücünü sınırlar. Bu dönemlerde yeni pazarlar sistemin sıkışmalarının emniyet sübapları olarak devreye girmelidir.

Kapitalizmin “yani paylaşım savaşı ve büyük krizler”

Son kriz adım adım geldi. Sosyal çözümün yaygınlaştırılması yerine askeri çözüm odaklı merkezileşme görünürde Amerika’yı kendi topraklarında güvence altına aldı ama Amerika’yı aynı zamanda dünya toplumlarının gözünde de baş düşmanlık rolünü perçinledi. Böyle bir kimliğin oluşturduğu problemlerin çözümü Amerika için çok uzun zaman ve bütçe gerektirecektir.

Var olan pazarlarda daralma, çözümün askeri merkezileştirilmesi savaş baronlarına yaradı.

Amerika ödeyeceği bedeli bir paylaşım modeli olarak yine vahşi ekonomik sistemine aktaracaktır. Sistem bir süre daha gelen bu destekle açığa büyümeye devam edecek, bir sonraki kriz daha büyük ve etkili olarak yeniden gelecektir. Bunu bilmek falcılık veya kehanet mi? Hayır. Dünya ekonomik tarihini izleyen herkes bunu rahatlıkla görebilir.

Bugün dünya ekonomisini hukuk, matematik ve mühendis kafalı savaş baronları yönetiyor.

Siyaset karar alıyor.. Hedef belirleniyor, alınan karar bilim tarafından modellendiriliyor, şirketler hayata geçiriyor. Ortaya çıkan sorunlar askeri yöntemlere havale edilerek baskı ile çözülmeye çalışılıyor. En kolay ve istikrarlı kazanç yolu olan silah ekonomisi üretmeye, üretirken siyaseti, bilimi ve toplumu kullanmaya yönlendirmeye devam ediyor.

Sürecin hiçbir yerinde, akil düşünce, estetik ve sanatsal duygular ve çözümler yok.

Bilimsel, siyasi ve askeri yapıdan oluşan oligarşi savaş ve çatışma, yok etme dışında hiçbir öneriyle ilgilenmiyor. Sanatı sadece bombalarının üstüne çizilecek resimlerde görüyoruz. Toplumsal yapı da buna uygun olarak on yıllardır şekillenmiş durumda. Parlamentolar mühendis, hukukçu, ekonomistler tarafından doldurulmuş. Ekonomik gerçeklik ihtiyaca göre değil daha ve en yüksek kara odaklanmış.

Önüne gelen her şeyi ez!

Bu yöntem siyaset, askeri ve ekonomi okullarında temel yöntem olarak öğretiliyor. Hoşgörü, biraradalık, kapsamak sadece düşünce ve inancın zeminlerinde ortaya çıkıyor. Siyaset, ekonomi, asker ve hukuk oligarşisi iyi niyetleri ve duaları savaşlarda, ölümlerde ve krizlerde hatırlıyor.

Ben ve benim gibi düşünenler bugünün kaosuna, sonuçlarına ve ahlaksızlığına ortak değil.

Hoşgörü, kapsayıcılık ve biraradalık kavramlarını zemin seçmiş insanlar bugünün savaş, karmaşa ve kaosunun getirdiği sonuçlara ortak değiliz. Buna neden olan yeni savaş ve çatışma alanları açan bebeleri daha kundaktayken öldüren, atom bombası ile tolu kırım yapan, dünyayı savaşlarla yaşanılmaz kılanlar, askeri, siyasal, hukuk ve ekonomik çözümlerini dayata oligarşik savaş baronlarıdır.

Şükür ellerim temiz, kan ve gözyaşı bulaşmamış.

Bir gün, dünyayı açıklık, farkındalık, hoşgörü ve biraradalık zemininde düşünen, yaşayan insanların oluşturduğu akil bir yapı yönetecek.

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..