Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

Bence piknik iptal ol(sun) MASIN ....

Bence piknik iptal ol(sun) MASIN ....
 

4 Mayıs da piknik var...ben gelmem,istesem de gelemem. Neden mi?

Bende kene fobisi var.

Geçen sene iki yakınım pinik sefalarının ardından kene ıssırması sebebiyle biri 20 gün biri de bir ay hastanede yattılar. Tahliller ve karantina hepimizi perişan etti.

Neredeyse kaybediyorduk sevgili dostlarımızı.

İşte o zaman başladı bende bu korku. Aslında fobi de denemez zira gerçekten açıkça büyük tehlike arzediyordu. Bu sene bilemem ama piknik sezonu henüz açılmadı...dolayısıyla bir haber de çıkmadı ama ben bu korkuyla pikniğe mikniğe katılamam doğrusu.

İşin kötüsü şimdi sizler için endişeleneceğim.

Yeni tanıdığım, tanıdığım için çok mutlu olduğum bu kadar kıymetli dostların toptan tehlikede olduğunu bilmek beni çok rahatsız edecek...

Ya bence vazgeçin bu sevdadan, neymiş piknik sefası yapacaklarmış! Havalar biraz daha ısınsın bir restoranın terasında eğlence ayarlarız.

Ohhh ne güzel mis gibi açık havada kurtlarımızı döker dostluklarımızı perçinleriz.

Daha yeni tanışmışken sizleri kaybetmek istemiyorum. Bu sözlerim gayet ciddi,şaka falan da yapmıyorum. Gelin vazgeçin şu piknikten. Vallahi size 2 saat şarkı söylerim...sözüm söz.

Bu konuda ilk yazım ama son olmayacak.Sizler tamam vazgeçtik diyene kadar bu konuda uyarılarıma devam edeceğim.

Sizleri sevgiyle öpüyor çağrımı tekrarlıyorum.
VAZGEÇİN ŞU PİKNİKTEN !!!!


Gelen yorumlar nedeniyle okuduğum bir yazıyı aynen aktarıyorum. Tarih 24.3.2008

Bursa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu üyeleri, ilkbahar yaz aylarında etkili olan ve keneler tarafından yayılan öldürücü Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda uyardı. Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan KKKA’nın hayvanlardan insanlara bulaşan (zoonoz) bir hastalık olduğunu ve öldürücü etkiye sahip olduğunu söyleyen Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. M.K. Cem Şen, hem vatandaşların hemde yetkililerin dikkatli olması gereken kritik bir dönemin başladığının altını çizdi.

Yönetim Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Mine Yakışık, Sinan Sağlam ve Harun Seçkin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. M.K. Cem Şen, kenelerin üreme ve gelişme dönemi olan ilkbahar yaz aylarının öldürücü Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) açısından riskli zaman dilimleri olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Şen, geçen yıl Türkiye’de Çorum, Tokat, Amasya, Sivas, Çankırı ve Yozgat’ta görülen KKKA’nın Avrupa’da paniğe yol açtığını söyledi. 2007 yılında KKKA nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini Avrupa’da da 13 bin kene ısırığı vakası görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. M.K. Cem Şen İngiltere’den de kısa süre önce kene istilasına karşı uyarı geldiğini hatırlatarak, “Türkiye’de aynı riski taşıyor. Birkaç yıldır süren etkili kuraklık kene nüfusunu arttırdı. Panik yapmayalım ama tedbiri de elden bırakmamalıyız” diye konuştu.

Türkiye’de geçen yıl 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan hastalıktan korunma yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. M.K. Cem Şen, kenelerin ortaya çıktığı ilkbahar ve yaz aylarında özellikle kırsal kesimde yaşayanların, dağcıların, yürüyüş sporu yapanların ve piknikçilerin kenelere dikkat etmesi uyarısında bulundu.

Kenenin ısırmasıyla kana karışan virüsün beyni etkilediğini, hastanın halisünasyonlar görmesine, felç geçirmesine hatta ölümüne yol açabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, “KKKA hastalığı bahar ve yaz aylarında etkili olur. Havaların ısınmasıyla yeşil alanlara dökülen insanlar gerekli tedbirleri almazsa bu hastalığa yakalanabilirler” diye konuştu.

KKKA’da erken teşhis ve tedavinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. M.K. Cem Şen hastalığın kuluçka döneminden önce teşhis edilmesi durumunda iğne ve ilaçlı tedavi uygulanmasının sonuç getirdiğini ancak, zamanında müdahale olmazsa ölümcül sonuçlar olabildiğine dikkat çekti.

“Tedbir alınmalı”Hastalığın bulaşıcı olması nedeniyle çok tehlikeli olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Şen, “Bu yüzden koruyucu önlemler mutlaka alınmalıdır. İnsanlar kırlara çıkarken kendilerinin ve çocukların kıyafetlerine dikkat etmelidir. Kenelerin aktifleşme zamanı geldi, Nisan ayından itibaren yoğun olarak görülmeye başlar. Türkiye'de kene ile yaşamayı öğrenmek zorundayız. Keneyi ne kadar erken vücuttan çıkartırsanız o kadar iyi olur, salgısını vücuda bırakması engellenir. Kene tarafından ısırılan kişi hızla bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Eğer kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşmak mümkün olmazsa, vücuda yapışan kene bir defada fazla oynatmadan çıkartılması gerekir. Kesinlikle üzerine herhangi bir şey dökülmemelidir” diye konuştu.

Ciddiye alınmalıProf. Dr. M.K. Cem Şen Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının KKKA konusunda halkı bilinçlendirecek ciddi çalışmalar başlatması ve hastalığın yol açacağı zararların en aza indirilmesi için bütün kurumların seferber edilmesi gerektiğini de söyledi. Prof. Dr. Şen, “Günümüzde zoonoz hastalıklar insanlığı tehdit etmeye başladı. Bunda bilinçsizce doğal dengeyi bozmamızın etkisi büyüktür. Her bireyin doğanın dengesini korumak için yapabilecekleri vardır. Ayrıca yetkili makamlarında kuş gribi, KKKA gibi zoonoz hastalıklar konusunda tedbirli olmaları şart. Hastalık riski bulunan bölgelerde önleyici tedbirler yoğunlaştırılmalı. Hastalığın ön belirtileri ve olası başlangıçlarında nasıl davranılması gerektiği konularında kamuoyu bilgilendirilmeli. Her kurumun görev, yetki ve sorumluluk alanları net olarak belirlenmelidir” diye konuştu.


 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..