Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Beni birde Selahattin' e sorun.

Beni birde Selahattin' e sorun.
 

Sevgi adındanda belli olduğu gibi insan yaşamının olmazsa olmazıdır.

Sevgiyi anlatmak için ciltlerce yazı yazılsada, onu anlatmada yeterli olmak mümkün değil. Zira kim ne anlatırsa anlatsın, önemli olan bizim ne anladığımızdır. Bazen bir kuş cıvıltısı, bazen bir tohumun yeşermesidir sevgi. En önemliside sevgi kendimizi sevmemizdir. Tüm yaşamın anlamı insan odaklıdır. Tek tek bireyin mutluluğu yoplumun mutluluğunu oluşturur. Bireylerin mutsuz olduğu bir toplumdan mutlu bir toplum yaratılması olanaksızdır.

Yaşanmış bir hikaye anlatacağım size. Bundan isteyen istediğini çıkartacaktır. Oysa benim çıkarttığım sevgi işte bu oldu. Nurhak Daha ilçe olmamıştı. Devlet ten maaş alan zatı muhteremler gibi, aileleri de ayrıcalıklı idi. Bu zatı muhteremlerin eşleri ile görüşebilmek, sohbet ortamlarında bulunmak ta ayrıcalık sayılırdı. Bu şerefe nail olan köylülerimizden bir bayanın anlattığı. "Birgün Nufus müdürnün evinde bayanlar ( memur eşleri) toplandık çay içiyoruz. Sohbet ediyoruz. Söz döndü dolaştı. Kimin daha güzel olduğuna geldi. Herkes kocasının kendini ne kadar sevdiğini, Ee kendininde ne kadar güzel olduğunu anlatıyordu." Köyümüzün bir sağlıkcısı sıhhıye memuru Topal Selahattin'in (Kalça çıkığı vardı ve yürürken bir bacağı kısa birini düşünün.) "Karısı çok alınmıştı bu sohbetten, zira Kadıncağız fiziki görüntü olarak çok çirkin denebilecek biriydi." Ama görünüşün ne önemi vardı sevgi herkesin malıydı. Uzayan bu güzellik ve sevgi muhabbetine daha fazla tahammül edemeyen Kadın. " Beni birde Selahattin'e sorun" dedi. diye anlatttığunda çok etkilenmiştim.

Şimdi bu yaşanmış gerçek olayı istediğiniz şekilde yorumlaya bilirsiniz. Önemli olan sevmekten çok sevildiğini hissedebilmek. Bunu anlatmanın yoluda farklıdır. Biri bir demet çiçekle anlatır.Bir başkası bir hoş sözle. Bir bakış binlerce hediyeden çok daha anlamlı olabilir. Sevdiğini söyeleyenlerden çok, sevildiğini bilenler mutludur.

Sevdiğinizden çok sevildiğinizi bilmeniz temennisi ile, Tüm sevenlerin ve sevildiğini bilenlerin Sevgililer günü kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..