Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Beni Böyle Sev’de, Baba evine dönüş, Ayşem’e şok sözler;

Beni Böyle Sev’de, Baba evine dönüş, Ayşem’e şok sözler;
 

TRT 1.in üniversiteli gençlik dizisi Beni Böyle Sev, 31.bölümüyle ekranlarımıza geldi. Reytinglerinde düşüş olsa da, ilgi ile izlenen bir dizi olduğunu biliyorum. Total’de 22.i, AB’de 15.i gözükmektedir.

Geçen bölüm sonunda baş başa yemeğe çıkmışlardı. Bu birlikte başa, başa yedikleri ilk yemekleri idi. Yemek Ayşem’in yaptığı bazı gaflarla neşeli geçer. Ömer, ailesinin isteği doğrultusunda karısına Baba evinde oturmaları konusunda telkinler yapar. Ayşem isteksizdir, o küçücük evimiz bize yeter diye düşünmektedir. Aksilik evelerine geldiklerinde, her yere su basmıştır. Bu olay gitmelerine sebep olacaktır.

Geceyi Ayşem kızların yanında, Ömer de Haluk Beyin evinde geçirmek isterler. Kızlardan Haluk Beyin oğlu Deniz’in mikrop saçtığı haberini alınca, Ömer’i alır ve evlerine inerler. Bu defa kızların üst kattaki gürültülerinden uyuyamazlar.

Fahriye, Reyhan ve seda birlikte oturmak tadırlar. En az 15 dakikalık bir bölümde onların aralarındaki şakaları, sürtüşmeleri verildi. Fahriye’nin yüksek tondaki bilmiş lafları, esprileri izleyiciyi bilmem ama bu defa beni sıktı, pek de keyif vermedi.

Nadide Hanım gelini Ayşem’i kendi kadın doğum doktoruna götürür. Bebek 11 Haftalık ve çok sağlıklıdır. Bebeğin Ultrason resimlerini alır, babası Nail Beye gösterir. Nail bey resimleri bakar ve çok duygulanır.

Seda ile Furkan iyi bir çift olmuştur. İki sevgili olarak çok da mutludurlar. Aralarındaki ufak tefek sürtüşmeler, birbirlerine tanıma fırsatı doğurmaktadır. Bir akşam geç vakit iş dönüşlerinde işyerinde asansörde kalırlar. Havalandırma da çalışmamaktadır. Seda paniklese de, Furkan onu teskin etmektedir. Bakalım onları kim kurtaracak.

Nail Bey, kardeşi İlyas ve Eda Hanım üçü köfteci dükkânı için ortak olurlar. Dükkân tutulur, boyanır restore edilir. Hazırlıklar devam etmektedir.

Bu bölüm Nezih’i (Mert Turak) pek göremedik.Bir sinema filmi çekimleri için 4-5 bölüm yer almayacağını duyduk. İnşallah temelli ayrılmaz. Nezih karakteri izleyicinin beğenisini almıştı. Ben onu gülerek izliyorum.

Reyhan Nezih’i sayıklar durur. Afrika’da mı nerede bilmiyoruz. Bir nikâh işi var ama anlayamadım. Öğrencisinin ağabeyi Ferhat ile gerçek bir evlilik mi, yoksa bu Nezih’e bir aldatmaca mı bilemiyorum.

Haluk bey, oğlu Deniz’in hastalığı ile uğraşmakta, baba oğul arasında komik şakaları ve konuşmaları izleyiciyi güldürmektedir. Her ne kadar Nezih’in yerini tutmasa da, genç bir yetenek diyebilirim.

Ayşem ile Ömer baba evine akşam yemeğine gelirler. Ailedeki İlk akşam yemeğinde, Ayşem sıkıntılı anlar yaşar. Allahtan hala Eda Hanım ortalığı yumuşatmaktadır.

Ömer’in iki defa hapşurması ile ortalık karışır. Annesi, Ömer’i adeta karantinaya alır. Odaya kapatır, Ayşem’e mikrop bulaşır endişesiyle ayırır. Kayınpederi Reha Bey ile aynı sofrada kalan Ayşem, Reha Beyden şok sözler duyar. “Herkesi kandırırken beni asla” sözleriyle irkilir. Ömer’in yanına çıkar, bu defa oda kapısından annesi ve hala tarafından mikrop almamsı için dışarı atılır.

Ayşem’in peşinden gelen Reha Bey,”Ne o korktun mu? Öyle gizli, gizli kapı gözetleme huylarında var işte,  bakalım daha ne numaraların var, hepsini öğreneceğim merak etme”. Sözleriyle de adeta yıkılır. Reha  Beyin bakışları korku filmlerindeki gibidir. Ayşem, inşallah korkudan çocuğunu düşürmez.

Ayşem, “Ne olur çabuk iyileş Çimen göz, ne olur” diye mırıldanır ve bölüm burada sona erer.

Dizinin Senaryo yazarları (Hakan Haksun, Müjdan Kayseri) biraz daha konu üzerinde beyin fırtınası yapmalılar ki, izleyici ilgisi devam etsin. Bana biraz konu daralmaya başladı gibi geliyor.

Allahtan dizinin güçlü oyuncu kadrosu var. Alper Saldıran (Ömer), Zeynep Çamcı (Ayşem), Lale Mansur (Nadide), Altan Gördüm (Reha), Güven Kıraç (Nail), Fatih Koyuncu (İlyas), Meral Asiltürk (Safiya), Erdem Akakçe (Haluk), Bala Atabek (Fahriye), Burcu Biricik (Seda), Yusuf Akgün (Koray), Burcu Altın (Reyhan), Mert Turak (Nezih) ve Cihan Şimşek (Deniz) başlıca rolleri paylaşmakta. BSK yapımın bu güzel çalışması, pazartesi gecelerinin keyifli dizilerinden biri olarak geliyor ekranlarımıza.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..