Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Beni öldürme

Beni öldürme
 

90 kilometre hızla gelen sopa darbesinden sonra acı içinde yavaş yavaş öldü. Kanada, Japonya, Avrupa, Amerika, Türkiye ya da başka bir ülke fark etmez. Dünyanın her yerinde hayvanlar bizim yüzümüzden acı içinde yavaş yavaş ölüyor. Bazen bir sopa bazen bir bıçak darbesiyle bazen de diri diri derisi yüzülerek öldürülüyor. Sırf karımızın sırtında gösterişli bir kürk olsun diye. Ya da doymak bilmeyen aç gözlülüğümüze engel olamamaktan. Bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var. 

SİRKE GİTMEYİN

Sirklerde günlerce şiddet gören hayvanlar her kamçı darbesiyle sizi eğlendirmek için zorla yaşatılıyor. Depresyona giriyorlar, hayattan kopuyorlar, mutlu zannettiğiniz bütün sirk hayvanları ölecekleri günün bir an önce olması için yalvarıyorlar. Sirke gittiğiniz her an hayvanların daha fazla işkence görmesine ortak oluyorsunuz. Siz parasını veriyorsunuz eğiticisi zevkle işkence ediyor. PARA kaynakları kurursa hayvanlar kafeslerden kurtulur. 

KAZ TÜĞÜ YASTIK YORGAN ALMAYIN

Kaz tüyü nasıl elde ediliyor biliyor musun? Doğru bilmiyorsun. Kazlar diri diri yolunarak tüyleri toplanıyor. Üstelik sadece bir kereliğine değil, kesim zamanı gelene kadar her ay bu muameleyi görmeye devam ediyorlar. Acı içinde kıvranıyorlar. Her tüy yolunurken gözlerinden bir damla daha süzülüyor. Siz kaz tüyü yatağınızda rahat uyurken onlar yolunacakları günü bekliyor. Hiç gün ışığı görmeden hiç doğanın tadını çıkaramadan kesilip gidecekler. Hadi şimdi koşun. Kaz tüyü yorgan yastık ya da onunla ilgili ürün satan kim varsa gidin sorun. Doğru mu diye. Emin olun onlar da bilmiyorlar. 

Bunları yapan biziz. Ahmet, John, İvan ya da başka biri. Adları farklı ama içlerindeki şiddet aynı. Yok etme dürtüsüyle her gün daha fazlasını öldürüyoruz. Siz satın aldıkça öldürmeye devam edecekler. 

 
Toplam blog
: 37
: 287
Kayıt tarihi
: 04.05.10
 
 

'Dün kendime seni anlattım' adlı şiir kitabıyla 2008 yılında en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3..