Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Berber koltuğuna oturduğunuzda elinde ustura ile berberden korkar mısınız?

Berber koltuğuna oturduğunuzda elinde ustura ile berberden korkar mısınız?
 

Derdim kimseyi tribe sokmak değil ama bu kadar rahatlığa da anlam veremiyorum doğrusu. Adı berber de olsa icabında elinde ustura tanımadığınız biri… Ve siz berber koltuğunda bu kadar rahat… Üstelik bu konuda bugüne kadar hiç şikâyet duymadık. Bildiğim kadarıyla bir olumsuz vaka da olmadı. Diyelim son yüzyılda dünyada milyonlarca eli usturalı berber milyarlarca adamı tıraş etti ama kesip doğramayla ilgili (kazaen ayrı) bir vukuat yaşamadık.

Muhakkak ki hani parlak keskin jilet gibi (zaten jilet) ustura, berber babanın oğlu değil, bilmediğiniz bir nedenle kavgalı olabilirsiniz, psikopat olabilir, o anda sinirli olabilir filam ama son yüz yıl hiçbir şey olmamış. Berber müşteriyi doğradı vakası yok.

İhtimal ki rahatlığınız buradan geliyor. Yoksa benim aklıma gelir mesela. Ya psikopatsa, ya beni doğrarsa… Bir neden olması gerekmez ki. Hiçbir neden olmadan hayatta neler oluyor. Ama işte dünyada diyelim son yüzyılda milyonlarca eli usturalı berber milyarlarca müşterisini tıraş etmiş kesip doğrama ile ilgili bir üçüncü sayfa haberi duymadık. Aslında olmaz demiyoruz. Ama işte bu yüzyıllık tecrübe bize güven veriyor ve berber koltuğuna rahat oturuyoruz.

Birkaç olay yaşansa bu kadar rahat olamazdık da asıl konu bu nasıl oluyor? Yani huyu suyu değişik her biri farklı sonuçta insan yani çiğ süt emmiş, psikopat olduğundan emin olmadığımız (eski bir Nazi subayı veya Vietnam’da savaşırken kafayı yemiş bir Amerikan askeri olabilir mesela) artı o anki durumunu da bilmediğimiz, üstelik normal insanların bile arıza çıkarttığı böyle bir dünyada berberlerin bu kadar insan olmaları… Doğrusu aklım almıyor

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..