- Kategori
- Yemek - Mutfak
Beşamal soslu tavuk
Malzemeler:
* 2 patates
* 3 havuç
* 1 küçük konserve bezelye
* 1 parça tavuk goğsü
Beşamal sosu için:
* 50 gr margarin
* 3 çorba kaşıgı un
* 2 su bardağı süt
Yapılışı:
Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruz.Patates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Haşlanan tavuğu didikliyoruz.Bezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruz.Üzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruz.Kaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz.200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sosun yapılışı:
margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruz.Üzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruz.Sonradan içierisine tuzunu ilave edin.
AFİYET OLSUN....