Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beşamal soslu tavuk

Beşamal soslu tavuk
 

Malzemeler:
* 2 patates
* 3 havuç
* 1 küçük konserve bezelye
* 1 parça tavuk goğsü

Beşamal sosu için:
* 50 gr margarin
* 3 çorba kaşıgı un
* 2 su bardağı süt

Yapılışı:
Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruz.Patates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Haşlanan tavuğu didikliyoruz.Bezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruz.Üzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruz.Kaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz.200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sosun yapılışı:
margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruz.Üzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruz.Sonradan içierisine tuzunu ilave edin.

AFİYET OLSUN....

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..