- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcanlı börek
Ooooffff...Ne zormuş anne olmak.Hele de becerikli anne olmak(!). Kızım ve arkadaşları bayılıyorlar bu böreğe. Arkadaş toplantılarında, okul kermeslerinde liste başı; patlıcanlı börek. Sabah patlıcanlı börek, akşam patlıcanlı börek... Neyse size de gına gelmeden yazayım tarifimi.
Patlıcanlı Börek
3 adet patlıcan
3 adet domates
5 adet sivribiber
1 adet büyük soğan
1 tatlı kaşığı salça
1, 5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta
susam
tuz
pulbiber
4 adet yufka
Patlıcanlar soyulup küp küp doğranır. Tuz serpilip sıkılır. Bu şekilde patlıcanların acısı alınır. Domates, sivribiber, soğan küçük küçük doğranır. Yarım çay bardağı yağla bütün sebzeler sotelenir. Tencereyi ocaktan almaya yakın salça, tuz, pulbiber eklenir.
1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı su, bir yumurta beyazı iyice karıştırılır. Bir yufka yaprağı serilir. Üzerine yağlı karışımdan sürülür. Patlıcanlı harç koyulur. Rulo sarılır. Yuvarlak borcama, döndürülerek yerleştirilir. (Borcamı yağlamayı unutmayın, yoksa yapışır.) Bu işlem dört yufka için tekrarlanır. Artan yağlı karışım böreğin üzerine dökülür. Yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. 175 derecede pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.