Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Avrupa'ya evinde veda etti (0-3)

Beşiktaş Avrupa'ya evinde veda etti (0-3)
 

Bu sezon, Avrupa'daki tek temsilcimiz, tek gururumuz Beşiktaş; deplasmanda aldığı 3-1' lik skorla güçlü rakibi Atletico Madrid karşısında tur şansını oldukça zora sokmuştu.

Bu akşam, kendi sahası ve seyircisi önünde takım olarak maça oldukça istekli başladılar. Takım içi oyuncu dağılımı ve taşların da yerli yerine oturması ile, asi çocuğu Quaresma'dan yoksun olsa da, rakibine nazaran ilk 20 dakikayı daha etkin kullandılar.

Carvalhal' in ilk maçtaki en büyük hatası, sol bekte Veli' yi kurban etmesiydi. Defansif yönü zayıf ve özellikle o bölgede çok fazla birşey beklenmeyecek bir oyuncu Veli Kavlak (Açıkçası Beşiktaş için de yeterli bir oyuncu değil). Üstüne Quaresma' nın da geriye yardım etmemesi ile Beşiktaş' ı ilk maçın ilk yarısında melekler korumuştu. 

Bu olumsuz sonuca rağmen Beşiktaş' ın turu geçme  şansı az da olsa vardı. Ancak 24. dakikada yenilen basit bir gol turu imkansız hale getirdi. Takımın kazanma isteği, oyuncuların çalışkanlığı ilk saniyeden itibaren hissedildi. Fernandes, Almeida ve İsmail özellikle maça oldukça istekli başlayan oyunculardı. Dakika 24, Egemen gereksiz bir geri pas ile kaleci Cenk'i zora soktu ve Cenk de güç bir hal topu taça gönderdi. Taç atışı ile Beşiktaş ceza  sahası içinde atak geliştirmeye çalışan Juanfran, defansın arkasına, Arda' ya topu gönderdi. Topu önüne alamayan Arda, Adrian' a yaptığı asist ve Adrian' ın golü ile  takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Beşiktaş, ikinci yarıya Holosko değişikliği ile başladı. Ekrem' in sağdaki etkisizliği nedeniyle Holosko' nun o bölgede maça hareket getirmesi beklendi. Oyuna başladığı ilk dakikalarda sağ kulvardan atak geliştirme çabası ve özelikle Edu' nun yerine oyuna giren Mustafa ile yardımlaşması umut verdi. Ancak açıkçası çabalar yetersiz kaldı. Skor dezavantajının moral bozukluğu ile Beşiktaş oyunda etkinliği sağlamak istedi ancak gole yönelik bir atak geliştirilemedi. Kaptırılan toplarda Egemen ve Sivok Atletico hücum oyuncularına bir çok pozisyonda bire birde yakalandılar.

Dakika 83, kaleci Cenk hava topuna yükselmekte ağır kalınca, hatta topun kucağına gelmesini bekleyince Falcao skoru 2-0'a getirdi. Cenk bizlerin son 10 dakikaya umutla girmesine engel oldu. Dakika 85 Almeida'nın şutu ile Beşiktaş kaleyi bulan ilk tehlikeli pozisyonunu yaşadı. Uzatmaların 4. dakikasında Salvio maçın sonucunu 3-0 olarak belirliyor.

Avrupa'da mücadele eden tek takımımız da kupaya veda etti. Futbol olarak Avrupa'dan ne kadar uzakta olduğumuz bu akşam da tescil oldu.

Beşiktaş'ı bu akşamki mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..