Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın kafası yine güzel...

Beşiktaş'ın kafası yine güzel...
 

Bursaspor-Beşiktaş...


 

Ligimizin en hararetli maçlarından, öncesinde en azından benim en korktuğum maçlardan biri olan Bursaspor-Beşiktaş mücadelesinde, yeşil beyazlılar siyah beyazlıları Bursa Atatürk Stadı'nda ağırladı. Mücadeleden Beşiktaş kafa golleriyle 2-1 galip ayrıldı.

Aslında maç Bursaspor'un atakları ve etkili oyunuyla kendini gösterdi. Yani kısacası özellikle ilk yarı itibariyle yeşil beyazlıların çabası daha da ön plandaydı. Golü atan Bangura'nın kırmızı kartından sonra da iyi bir oyun sergiledi Bursaspor. Fakat o noktada dikkatimi çeken bir şey var, kırmızı kart nedir ne değildir tam anlamıyla bilemem ama Carvalhal'in hamlesi gerçekten çok iyiydi. 10 kişi kalan bir takıma karşı oyundan Egemen'i alıp Mustafa'yı oyuna sürmek bana göre akıllıca bir tercih. Faydası oldu mu veya ne kadar oldu orası tartışılır.

Bakarsanız bana göre Beşiktaş o kadar da muhteşem bir performans ortaya koymadı bu akşam. Vasatı da aşamadı. Ne Quaresma önceki maçlar kadar etkili oldu, ne Simao. Ceza sahasına yapılan ortalar berbattı. Almeida'nın yokluğunun da çok etkisi vardı tabii, bana göre Edu Beşiktaş standartlarına çok da yakışan bir futbolcu değil. 10 kişi kalan takımların enteresan bir şekilde daha iyi oynamaya başladığı bu sezonda, Quaresma'nın kırmızı kartından sonra Beşiktaş İsmail'in asistleri, Sivok ve Holosko'nun kafa vuruşlarıyla golü bulmayı başardı. Tabii ki böylesine önemli bir mücadeleden kötü oynayıp 3 puan almak iyi bir şey.

Öbür yandan, Bursaspor'un emeğine yazık oldu. Maçın genelinde iyiydi, bir ara geriye çok çekildi. Sonra ne olduğunu fark etmeden golleri yedi yeşil beyazlılar. Konsantrasyon eksikliği, dikkatsizlik... Kendi elleriyle 3 puanı verdiler. 

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum, Bursaspor'u da... Umarım ilerleyen maçlarda iki takımımız da daha iyi performans sergiler ve daha zevkli maçlar izletirler... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..