Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Beslediğiniz karga sizin de gözünüzü oyacak

Kuzet Irak 'a yapılan hava harekatı, başta bölücüler olmak üzere yüksek perdede protesto edildi.Kuzey Irak Kürt yönetimi sivil halkın öldüğünü iddia ederek bazı girişimlerde bulunması Kürt açılımının sonunda uluslar arası boyutlara taşınabileceği sinyallerini verdi. 

İktidarın bir nebzede olsa kamu vicdanını rahatlatmak amacıyla askeri tedbirlere baş vurarak terör örgütüne öldürücü darbeler vurmaya başlaması mecburiyetten kaynaklanan bir hadise oldu. Suriye'yi "hizaya getirme" girişimleriyle hava harekatının çakışması yabana atılacak diplomatik girişimin ötesinde Esad iktidarının da köşeye sıkıştırılması olrak yorumlamak mümkün. 

Anlaşılıyor ki, Arap baharını ve Arapların demokrasi özlemlerini üç beş isyancının yapabilmesi mümkünse ve iktidarları devirebiliyorsa Türkiye' den de bir Kürt devleti çıkarabilmek terör örgütünün iştahını kabartırken "kazın ayağı" nın öyle olmayacağı da görüldü.Her zaman vurguladığım şeyi tekrar söylemeliyim: Türkiye gerçekten dünyaya at gözlüğü ile bakan insanların yaşabileceği bir ülke olmaktan çoktan çıktı. 

Terör örgütünü destekleyen siyasiler başarıya ulaşmanın yolunu BM' nin dikkatini bölgeye çekerek yeni bir başlangıç yapma istekleri açılım macerasınının da içinin boş olduğunu görmemize yetti. Bölgeye yapılan yatırımlar, Kürtçe tv yayınları gibi hizmetler zamanında devletin yapamayıpta şimdi yaptğı hizmetler olarak alındığında Kürt açılımının laftan öteye gitmedi. Öyle ki, terörle Kürt sorunu birbirine karışınca herkesin kafası hala karışık. Acaba Kürt sorunu siyasi çıkar aracı larak mı kotarıldı? 

Bu çerçevede, hava harekatı neticesinde sivillerin hedef alınması mümkün değil. Terörü besleyen, lojistiğini veren Kuzey Irak bölgesi, hükümranlık haklarından bahsedince ne kadar gülünç duruma düşüyorsa; Irak merkezi yönetimininde Irakın tamamına hakim olmadığı hatta otoritesinin hiç olmadığı bölgelerede sahip çıkıyor görüntüsü vermesi o kdar gülünç olmakta. 

Neticede Türkiye baskısına dayanamayanlar, besledikleri kargayı gözden çıkarmak isteselerde o karga bu sefer kendi gözlerini oymaya balayacak.Kendi kurtuluşlarının uluslar arası platforma taşınması hiç hayra alamet olmaz. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..