Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '11

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Beste ve Müzik Burcu Göker

Beste ve Müzik Burcu Göker
 

Burcu Göker ve Eric Jenkins Amerika'da konser sonrası


Bir önceki yazımda Concord Orkestrası konserinden sonra bu konserin  Wiskonsin, Appleton basınında uyandırdığı büyük yankılar, Üniversite çevresinde yarattığı büyük hayranlık  Burcu Göker'de büyük mutluluk yarattı demiştim. Ama Burcu'nun bu duygulara ayıracak fazla vakti yoktu. Hemen arkasından aynı hafta Portage Center for Arts'da Eric jenkins'le vereceği resitale hazırlanması gerkiyordu. Ayrıca Burcu ve Eric'i   Klarnetçı arkadaşları William Kelly ile kurdukları trionun hazırlıkları ve daha sonra verecekleri konserin heyecanı sarmıştı şimdiden. Bütün bu üst üste verilecek konserlerin en önemli tarafı hepsinin repertuarlarının farklı olması ve ayrı çalışma  gerektirmesi idi. Burcu bu arada Akademi'deki öğretmenlik görevini, Üniversite'deki dersleri aksatmıyordu. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Üniversite ders puanlarının belli seviyede durması her yıl alacağı burs için gerekliydi. Akademi'de ise öğrencileri ile çalışırken dinleniyor ve morali düzeliyordu. Küçük öğrencileri ile oyun oynar gibi keman çalışmak çok zevkli bir olaydı .Bütün bunların arasında boş vakti kalırsa  Üniversite konser salonunda konserlerde yer gösterici olarak çalışıp para biriktiriyordu. Çünkü yazın Eric ile Türkiye'ye gitmek , ülkesinin güzelliklerini Eric'e göstermek istiyordu. Tabii  Üniversite'de kompozisyon eğitimine ve beste yapmaya devam ediyordu. Almanca eğitiminin yanısıra  Fransız kökenli olan keman hocası Prof. Ngoc'la da deslerinde sürekli Fransızca eğitim yaparak Fransızcasını unutmamaya gayret ediyordu. Mayıs ayında Lawrence Üniversitesi konser salonunda Burcu için çok önemli bir konser oluyordu.14 mayıs 2005 günü Burcu Lawrence Üniversite'si konser salonunda kendi bestelerinden oluşan bir resitali Eric Jenkins ile beraber icra ediyordu. Bu çok büyük bir sevinçti. Daha önce Newyork'ta bir Türk Sinema öğrencimizin mezuniyet filminin müziklerini bestelemiş ve çalmıştı.  Parıs'te bulunduğu yılllarda  gene bir film müziğinin bestesini yapmıştı. Ben Newyork'taki filimin dvdsını seyrederken çok etkilendim. Filmin sonunda Müzik  Conducted and Played  by  Burcu Göker yazdığı zaman ağlamaya başladım. Bir insanın evladının  ismini beyazperdede bu şekilde görmesi harika bir duygu. Aynı şekilde  Concord orkestrasının cdsi geldiği zaman da  gördüğümden  etkillendim. Bahsettiğim cd'nin kapağında içinde eserleri yer alan besteciler listesinde L'Anatolie Burcu Goker yazıyordu. Bu bana büyük gurur verdi. Hala yazarken o günkü duygularımı yaşıyorum.

Burcu, Elizabeth  Black  Miller 2005 Honors Prizes  ödülünü alarak tam puana çok yakın bir paun ile o ders yılını bitirdi. Eric de The Theodore L.Rehl Prize ödülü almştı. Bu ödüller prestij kadar burs takviyesi de sağlayan değerli ödüllerdi ve ders yılı sonunda belli puanın üstünde puan alan ve olağanüstü başarı gösteren öğrencilere veriliyordu. Örneğin Burcu bu ödülü ders yılı sonunda aldığı  puanın yanısıra Concord Orkestrasını kazandığı ve verdiği harika konserler için almıştı.

Şimdi onları harika bir yaz bekliyordu. Ağustos ayında Türkiye'ye gelecekler, Ege ve Akdenize'de harika bir yolculuğa çıkacaklardı. Ama daha önce onlara  harika bir süpriz vardi. Burcu'nun annesi ve babası yani ben ve eşim haziran ayında Pamela ile Bop'un daveti üzerine Burcu'ya süpriz yapıp Amerika'ya gidiyorduk. Biz de çok heyecanlı idik. İsterseniz bizim seyahatımızı de sonraki yazımda anlatayım.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..