Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '19

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Beyaz Baston Ödemesi

Beyaz bastona yapılan ödeme artırılsın.

SGK beyaz bastona 22 lira ödüyor. Bu ücret bizim piyasada bulup alabileceğimiz bir baston parası yapmıyor. Bir de bastonlar farklı farklı herkesin ilgi ihtiyaç ve beklentileri farklı. Bir de siz beyaz bastonu alacaksınız. Daha sonra ödediğiniz faturayı SGK’ya göndereceksiniz ve Devlet 22 lirayı geri ödeyecek.

Beyaz bastonu arkadaşlarımız ya kendi paralarıyla alıyorlar. Yâ da dernekler ve vakıflardan temin ediyorlar. Biz de İzmir’de sponsor bulduğumuz müddetçe görmeyen arkadaşlarımıza beyaz baston hediye ediyoruz. Basın bültenlerimizi okuyan sosyal medyadan takip edenler. Hemen bizi arıyor beyaz baston istiyor. Elimizde olduğu müddetçe şehir dışına da gönderiyoruz. Ama sponsor bulmak o kadar kolay değil.

Tabi beyaz baston sürekli kırılıp dökülüyor. Arabalar insanlar basıyor. Ve her yer delik deşik olunca takılıyor. Beyaz bastonu kırılan arkadaşlara tamir konusunda da yardım ediyoruz. Tamir görmüş bastonları da arkadaşlara hediye ediyoruz. Ama arkadaşlar aradıkça ve bizler talepleri karşılayamadıkça üzülüyoruz. Görmeyenlerin en temel ihtiyacını da karşılayamazsak diye dertleniyoruz.

Bu işin en kestirme çözümü. SGK bu ödemeyi artırsın. Ödemede piyasa koşulları ve farklı ihtiyaçlarda göz önünde olsun. Yahu her şey değişiyor. Beyaz bastona ödenen para değişmiyor. 5 yıldır 22 lira bir 5 yıl daha 22 lira mı olacak. Lütfen etkili yetkili büyüklerimiz bu işe destek olsun bu iş kalıcı olarak çözülsün. Her beyaz baston istendiğinde ve biz karşılayamayınca yüreğim cız ediyor. El birliğiyle kamuoyu oluşturalım. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Salih Arıkan ,Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..