Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Beyaz'ı Beyaz yapan nedir?

Beyaz yine yapmış beyazlığını dün gece. İzlemedim ama millete sevgiden yana yol yordam öğretmiş olmalı yine.

Toplumdan çok takdir almasının nedeni üzerinde düşündünüz mü hiç?

Ben düşündüm.

Temel özelliği şu gibi, hiçbir konuğuna iğneleyici espri yapmaktan çekinmemesi, ama espri yapıcam diye, karşısındakini ezmeyi, ona laf sokmayı vs. ondan daha iyi ve üstün olduğunu göstermeye çalışmaması.

Espri tarzı benim gördüğüm şöyle, genelde, insanların sözlerindeki, davranışlarındaki ya da tutumlarındaki abartıları, tutarsızlıkları, sahtelikleri ya da boşlukları espri haline getiriyor.

Bunun dışında karakter ve kişilik özellikleri etkili oluyor.

Karakter ve kişilik olarak, kimseye kendini beğendirmeye çalışmadığını düşünüyorum, iç hesaplaşmaları az. İç hesaplaşma dediğim, kendisi ve başkaları hakkında bilinçli ya da bilinçsiz cin fikirlilik yapmaktır. Ya, mesela ne bu? Adam gelir, şöyle bacak bacak üstüne atar abartılı olarak, şöyle kendimi, millete bu adam ne kadar da rahat oturuyor dedirtiyim diye düşünür. Bu cin fikirliktir. Bunun gibi.

Beyaz’ın kişilik olarak, kendine güvensizliği yok. Kendine güveni var demeyi tercih etmem, çünkü kendime güvenim var diyen insanlar, rahatsız edici oluyorlar. Adamın kendine olan güvenini bize göstermeye çalışması gerçeklikten uzaklaştırıyor kendisini. Beyaz’da, gerçeklikten uzaklaşmayı göremezsiniz, huzuru gerçeklikte bulanlardan. Gerçeklik sahibi kişi kimdir, bir şey neyse odur diyen, ve bir şeydeki o şeyi yapan şeyin(/şeylerin) ne olduğunu arayan ve bunu gördüğünde de dile getiren ortaya koyan kişidir. Bu kişi kendisini de, o şekilde ortaya koyar, yani başkası ondaki onu o yapan şeyi(/şeyleri) kolaylıkla bulabilir, çünkü o kendisini ortaya sermiştir. Gerçekliği arayan bir kişi onu kolaylıkla bulabilir. Ne yazık ki çoğu insan bu düzeyde yaşamıyor. Beyaz olsa böyle demezdi. Adamın farkı bu işte.

Evet gerçeklik sahibi, pozitiften yana ölçülü bir kişilik ve karakter, uçlara savrulmayan, kişilerin tutum ve davranışlardaki boşlukları görerek esprileştirebilen, karşımdaki ne der diye kendini korkutmayan ve başkalarının üzerinden egosunu tatmin etmeyen bir kişi.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..