Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Beyaz karga

Beyaz karga
 

Her cuma saat on birde ilgi ile izledigimiz bir program var televizyonda. Halktan kisiler kendi merak ettikleri konuları öğrenmek icin yardım istiyorlar. Programında bulunan kişiler genellikle komedyenler ama sorulan sorulari biraz komedi katarak mutlaka yanıtlıyorlar. Her programda yaklaşık üç mektubu yanıtlanıyor.

Mektubu yazan kisiye gidip onunla soruya yanıt bulmaya çalışıyorlar ve bunun icin de bazan devlet kuruluslarına bazan bilim kurumlarına, doktorlara, sorulan konuda uzman olan kisilere gidiyorlar.

Bugünkü mektuplardan birinin, yolda trafik ışığında durduğu anda nehir kıyısında gördüğü beyaz karga ile ilgili idi. Karga bilindigi gibi siyah renkli. Beyaz kargayı gören kişi fotoğraf çekmek ister ama trafik ışığı değiştiği için olanak bulamadığını yazar mektubunda.

Araştırmayı yapan bir komedyen olayı ilginç hale getirerek MIE sehrine gidip beyaz kargayı arar. O civarda yaşayan kimselere sorar ama sonuç kocaman bir sıfır. Yılmaz ama... bu konuyu bilen birine danışır. O kişi beyaz kargayı görüğünü söyler. Bu konuyla ilgilenen bir hanımla tanıştırır. Hanım komşunun tarlasına zaman zaman geldiğini söyler. Oraya gidip beklerler. Bir karga sürüsü uçar gelir ve aralarında bir BEYAZ KARGA olduğunu görürler. Tabi Tv de biz de gördük. Ve TV den ben de fotoğrafını çektim. Yayınlanır mı bilmiyorum ama ekleyeceğim.

Sonra merak edip Google da aradım. Bir gazete haberinde Rize'nin Güneysu ilcesinin Aron köyünde bir yurttaşımızın bu tür bir kargayı bulduğunu yazıyordu. Sanırım farklı olduğu için yuvadan atılmış. Ve yurttaşımız büyütmüş onu. Habere göre 24 milyonda bir görülen Albino karga imiş.

Evet nereden nereye? Dünyada kac milyon karga var ve bunların kac tanesi albino bilmiyorum ama hem Türkiye de hem de Japonya da bulunduğunu bilmek ilginçti.

Daha bilmediğimiz ne ilginç konular var acaba dünyada?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..