Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Beyaz sirke

Beyaz sirke
 

Beyaz Sirke


Sirke, günlük hayatta tercihe bağlı salatalarda ya da  gıdaları tüketmeden önce temizlemek amacıyla kullanılıyor. Evet biliyorum izlediğiniz programlarda , okuduğunuz yazılarda  “ Sirkenin yararları “ başlığında bir çok bilgi öğrenmiş olabilirsiniz. Sürekli bahsedilenlerden hoşlanmadığım gibi, ilk defa bu köşeden öğrenmenizi istediğim daha bir çok şey var. Tabi ki bazı okuyucular yabancı olmasa da , çoğu kişinin ilk defa öğrenmesi mutlu ediyor. “ Bu nedir? “ diye merak edenler  var,  başlayalım.

Bu hafta sizlerle paylaşmak istediğim konu : BEYAZ SİRKE

Sirke bildiğimiz gibi şeker, nişasta  içeren hammaddelerden üretiliyor. Aslında hiç de yabancı olmadığımız meyvelerin fermantasyon aşamasından sonra elde ediyoruz sirkeyi. Genel olarak tükettiğimiz  sirkeler elma ve üzüm meyvesinden elde ediliyor fakat sirke çeşitleri bununla sınırlı değil. Yine üzümden elde edilen  Balsamıc sirke , malt sirkesi , kamış sirkesi gibi türleri de mecvut.  Bir çok alanda faydalanabildiğimiz sirkenin “ Beyaz sirke “ denen türü ise hala yeni yeni öğreniliyor. Beyaz sirke , su görünümünde karşımıza çıkıyor. Kokusu ise diğer sirkelere göre daha hafif, bu sebepten tercih edilebilir. Şeker pancarı, şeker kamışı ve mısır ile üretilen en önemlisi de“ Damıtma işlemi ” görmüş bir ürün. Yani gıda tüketimi açısından düşündüğümüzde farklı şekillerde tüketilebilir, aynı zamanda tüketim öncesi temizleme aşamasında da kolaylıkla kullanılabilir. Bu ürün diğer sirke türlerine göre daha düşük bir fiyatla raflarda yerini alıyor.

Hangi ürün olursa olsun satın almadan önce lütfen etiketini ve ambalajını iyi inceleyin, rengine ve albenili ambalaja değil, her zaman ürün bilgilerine bakın. Her zaman söylediğim gibi Beyaz sirke konusunda da ölçülü ve dikkatli bir tüketim gerçekleştirmelisiniz. Bu ürünün tüketimini bir beslenme uzmanına danışabilirsiniz. Ürün çeşitliliği açısından bakarsak, artık sirke reyonlarında yeni tanıştığınız ve içeriğini bildiğiniz bir ürün daha var. Dersen ki “ Ben elma sirkemden vazgeçmem , üzüm sirkesiyle bir geçmişimiz var. Beyaza da bir bakarız.  “  ona da tamam derim . Tercih her zaman sizin.                                                                                                                        Sağlıkla  kalın!

Not : “ Keskin sirke kokusu sevmeyenlere müjde. “                               Gıda Müh. Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..