Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '12

 
Kategori
Eğitim
 

Beykoz'un Meşale Anneleri terörü protesto etti

Beykoz'un Meşale Anneleri terörü protesto etti
 

Beykoz'un Meşale Anneleri siyah kurdelerle terörü protesto ettiler..


Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES), Anadoluhisarı’ndaki Öğretmenler Evi’nde, Topluma Okuma Alışkanlığı sağlamak amacıyla uygulanan projelere destek veren Meşale Anneleri’ne sertifikalarını verdi.

Sertifika töreninde teröre lanet

Meşale Anneleri, katıldıkları programda hem siyah elbise giydi hem de yakarlına taktıkları siyah kurdele ile terörü protesto ettiler.

BEDES’in Meşale Anneleri için düzenlemiş olduğu sertifika törenine; Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın eşi Ayten Erdoğan, sanatçı Ayşe Tunalı ve BEDES Başkanı Gülay Demirel’in yanı sıra Gülin Erdeniz, Şaziye Mudok ve Songül Nam’dan oluşan Yönetim Kurulu da hazır bulundu

Programın ilk konuşmasını yapan Meşale Anneleri Projesinin sorumlusu Gülin Erdeniz, iki yıl önce Meşale Anneleri ile birlikte kitap okumaya başladıklarını ve projelerinin oldukça verimli olduğunu kaydetti.

Projenin olumlu olduğu kadar da verimli olduğunu söyleyen Bayan, Erdeniz, “Bugün Meşale Anneleri’nin sertifikalarını vermenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Proje nasıl uygulandı…

Meşale Anneleri gruplara ayrılarak ayrı ayrı okuma alışkanlığını geliştirdiler. Her grubun başında ise BEDES Yönetim Kurulu’nun bir üyesi vardı. Projede grup liderliklerini ise, 1 grupta Ayşe Tunalı, 2. grupta Şaziye Mudok, 3. Grupta Songül Nam, 4. Grupta Ayşe Atalayman, 5 Grupta Sema Keskin, 6. Grupta Günel Eroğlu, 7. Grupta Ufuk Seher, 8. Grupta Tülin Ergür ve 9. Grupta ise Keriman Öztürk üstlenmişti.

BEDES Başkanı Gülay Demirel’de konuşmasında, yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek, önce Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın eşi Ayten Erdoğan’a teşekkür etti, ardından konuklarına “hoş geldiniz” dedi.

İçimizde buruk bir gurur yaşıyoruz. Verdiğimiz şehitler içimizi acıtıyor. Artık son bulsun. Vatan sağ olsun. Ama şehitsiz sağ olsun.” ifadelerini kullanan Gülay Demirel, “Ne yüreğimiz ne de mantığımız bu şehitleri kabul etmiyor. Yürek dayanmıyor.” dedi.

Bayan Demirel şöyle devam etti: “Türk kadını cumhuriyet kadınıdır. Artık elini taşın altına koysun. Dış güçler bu işleri yapıyormuş, neden ileri ülkelere yapamıyorlar. Ülkeler güçlü, kültürlü, okuyup yazan, bir topluma sahip. Artık düşünme zamanındayız. Kendi çıkarlarımızı memleket çıkarlarından önde görmemeliyiz. Fedakârlık yapma zamanındayız. Onun için içimizin acımasını istemiyoruz.”

Sözün bittiği yerdeyiz…

Beykoz İlçe Kaymakamı’nın eşi Ayten Erdoğan da konuşmasında, sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, terörün son derece üzüntü yarattığını ifade etti.

Sertifikalarını alan Meşale Anneleri’ni de kutlayan Bayan Erdoğan, "Hanımların kitap okuyarak eşlerini bile değiştirebileceğine inanıyorum. Bundan böyle BEDES’in tüm etkinliklerine katılacağım” dedi.

Ayşe Tunalı’dan iddialı çıkış

Programın son bölümünde ise şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı için mikrofonu eline alan sanatçı Ayşe Tunalı, önceki hafta hayata veda eden Halk Ozanı Neşet Ertaş’a ilişkin düşüncelerini ifade etti.

“Rahmetli hayatı boyunca yoksulluk çekmiştir. Yurt dışında verdiği ufak tefek konserlerle katıldığı düğünlerle hayatını kazandı. Ölünce kıymetli oldu.” ifadelerini kullanan bayan Tunalı, Neşet Ertaş’ın cenazesine katılanların şehitleri unutturmak için katıldığını düşündüğünü söyledi.

Dost Beykoz / Kader Gür

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..