Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beynimizi formda tutmak - 1

Beynimizi formda tutmak - 1
 

Bilim adamları tarafından beynimiz “sanal olarak sınırsız” olarak kabul ediliyor. Aslında bu beynin tam olarak nasıl çalıştığını anlayamamanın ve her gün yeni bir özelliğini keşfediyor olmanın doğal sonucu. Fakat bilinen bir şey varki oda beynimizi formda tutma zorunluluğumuz. Daha önce yazdığım beyin geliştirme ve güçlendirme yazılarımın linklerini aşağıda bulabilirsiniz. Onlara ek olarak aşağıdaki önerileriminde işinize yarayacağını düşünüyorum

1. Beyninize inanın.

Hafızanızı kaybetmekten korkar mısınız? Bunu sakın paranoya haline getirmeyin. Yaşlandıkça beyin hücrelerimizin azaldığı doğru ama beynimizi formda tuttuğumuz sürece onunda bizi yarı yola bırakmayacağından emin olabilirsiniz.

2. Zihinsel işler için etrafınızı düzenleyin.

Karışık oda ve masalar kafanında karışmasına yol açarlar. Eğer kendinizi sıkıntılı, stresli, mutsuz hissettiğiniz zamanlar oluyorsa dağınız masa yada odanızın bu duygunuzu güçlendireceğini unutmayın.

3. Doğru şeyleri ilk yapmayı öğrenin.

Herşeyin önce temelini öğrenmeye çalışın. Eğer acele eder bir şeyleri çabuk öğrenmek adına ilk basamakları atlarsanız sonrasında sıkıntı çekersiniz.

4. Sıkıldığınız bir şeyi eğlenceli hale getirin.

Diyelimki yapmak zorunda olduğunuz ve hiç hoşlanmadığınız bir şey var. Şimdi bu işi kendiniz için keyifli hale getirebilecek alternatifler düşünün. Örneğin fatura ödemeye bankaya gidiyorsanız yola müzik dinlemeyi, parka uğramayı vb. yapabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak sizi sıkan vemutsuz eden şeyleri tersine çevirebilirsiniz.

5. Bağlantılı düşünün ve öğrenmeye çalışın.

Aslında herşey biribirine bağlıdır. Eğer öğrendiğiniz şeyleri birbirleri ile bağlayabilirseniz daha sonra daha rahat hatırlayabilirsiniz. Örneğin aldığınız bir gönleği arkadaşınıza ödünç verdiniz, o kişi bankada çalışıyor, sizin bankada yatırım hesabınız var, yatırım yapan yabancı şirketlere ilişkin bir rapor okudunuz, şirketiniz satılıyor, gömleği ödünç verdiğiniz arkadaşınızın şirketine iş başvurusu yapıyorsunuz.

6. Kendinizi kısıtlayın.

Yanlış anlaşılmasın burada kastetiğim yapacağınız şeylerde kendinize bir zaman verin ve oa uymaya çalışın. Bir şeyler idaha çabuk ve daha iyi yapmaya zorlayın kendiniz.

7. Verimli öğrenme yolunuzu bulun.

Bazıları yazarak daha iyi öğrenir, bazıları kısa aralar vererek. Siz kendiniz için en uygun yöntemi bulmalısınız.

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 1

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 2

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 3

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 4

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 5

Beynini ya kullanırsın ya da kaybedersin! –6

Beyninizi yaşlanmaktan koruyun

Beyin Gücünüzü Artırın

Beyninizi çalıştırın

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..