Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Oyunun kuralı - 2

Oyunun kuralı - 2
 

Hani “uysada uymasada” diye bir söz vardır ya işte hayatın kuralları içinde onu söyleyebiliriz. Ya siz hayatın içinde başarmak için belirli kurallara uyacak, kurallar koyacak varolma mücadelenizi vereceksiniz yada yok olup gideceksiniz.

Kural 6. Kendi markanıza yatırım yapmalısınız. Özellikle danışmanlık vb. mesleklerde itibar ve prestij çok önemlidir. Eğer itibarınızı kaybederseniz gerisinin önemi yoktur. Bu yüzden çalıştığınız onca yıl boyunda güvenilirliğinizi, itibarınızı isminizle beraber yaşatmaya çalışırsınız. Aslında yaptığınız isminize yatırım yapmaktır. Bunu başarmak için odaklanırsınız, enerjinizi harcarsınız, derin hesaplar yaparsınız, kendinize bakarsınız, dışarı bakarsınız. Rakiplerinizin hem önünde yer almaya çalışırken hemde bunu düzgün bir şekilde yapmalısınız. Ve tabi tüm bunları yaparken omuzlarınızın üzerindeki beyninizin size bıoşuna verilmediğini unutmamalısınız.

Kural 7. Kuzey Yıldızınızı bulmalısınız. Pusulanızı kuzey yıldızınıza göre ayarlayın. Kuzey Yıldızı sizin kişisel misyonunuzdur. Hatta misyonunuzu öncelikle yazın. Eğer bir sabah uyandığınızda misyonunuz olmadan yaşayamayacağınızı düşünüyorsanız demekki artık o sizin gerçekten Kutup Yıldızınız olmuş demektir.

Kendiniz için belirlediğiniz kadere doğru yolculuğunuz başlıyor. Artık kendi kendinizin savaşçısısınız. O sizin içinizde hep olmuş ve olacak olan savaşçı. Sadece açığa çıkarmanızı, onu serbest bırakmanızı bekliyor o kadar.

Misyonunuza yönelik her kararınızı ölçümlemelisiniz. Sizi misyonunuza götürmeyecek şeylerden anlamsız ve manasız işlerden kaçınmalısınız. Misyonunuzu duvarınıza, mutağınıza, banyonuza, arabanıza ve ilgili her yere asabilirsiniz. Misyonunuza ancak onu yaşayarak ulaşabilirsiniz. Her hareketiniz misyonunuza yönelik olmalı.

Kural 8. Spesifik hedefler koyun. Ölçülebilir ıolsunlar. Her hedefin bir gerçekleşme tarihi olsun. Hedefler misyonunuza szi taşıyacak nitelikte olsun.

Kural 9. Tüm borçlarınızdan kurtulun. Para tuzağına düşmeyin, her borç sizi bağlar, hareket kabiliyetinizi azaltır. Borç yerine para artırmaya çalışın ve her halukarda uzun vadeli düşünün.

Kural 10. Neysen o olacaksın. Sevdiğini yapacak ve onuda en iyi şekilde yapacaksın. Eğer önünü göremiyorsan yada gittiğin yeri bilmiyorsan nereye gittiğin faketmez. Önünü aç gideceğin yeri belirle. Kendi geleceğinin sorumluluğunu almak zorundasın ve bunu yaparken kendi kendine söz vermeli, dürüstlüğünü ve cesaretini kılavuzun yapmalısın. Korkularınla yüzleşmeli, korkularının korkusu olmalısın. Ve her sabah yatağından kalkıp yere bastığında oranın kendi tıoprağın olduğunu duyumsamalısın.

Kural 11. Kendine bir koç yada eğitmen belle. En iyilerinden öğrenebileceğin herşeyi öğrenmeye çalış. O insana güvenmeyi beceremezsen başkasını bul. Eğiticine nereden geldiğini şu anda nerede olduğunu ve nereye gitmek istediğini söyle. Kalbinde olan ve yapmak istediklerinle ilgili uzmanları bul onları dinle, onlardan öğrenebileceklerini öğren.

Oyunun kuralı - 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..