Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '10

 
Kategori
Sinema
 

Bezgin gündeme farklı bir nefes: Muff

Bezgin gündeme farklı bir nefes: Muff
 

Bugün sizleri, televizyonun kanıksanan ve iç karartan ekranından uzaklaştırıp ‘Kristal Kayısı’nın ışığıyla aydınlanan Malatya’ya götürmek istiyorum. Kayısısıyla dünya üretiminin yüzde 70’ini karşılayan, en eski sarayı ve kral mezarına ev sahipliği yapan binlerce yıllık tarihi kentimiz şimdi de uluslararası bir film festivaline kapılarını açmakta...

ATV, SKY Türk, 24 TV, Cine 5, Beyaz TV, TRT gibi kanalların desteğiyle dünyada kendini ispatlayan kaliteli yapımları izleyiciyle buluşturan festival, 26 Kasım gecesi ‘Kırmızı Halı Geçişi’ ve kokteylle başlayacak. Yeşilçam’ın unutulmaz sultanları Türkan Şoray ve Fatma Girik’in varlığıyla şenlenecek olan MUFF’ta, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın ve festivalde emeği geçen konukların açılış konuşmalarının ardından, ‘Onur Ödülleri’nin takdimine geçilecek. Türk sinemasının güldürürken düşündürmeyi başaran, halkın gönlündeki yerlerini geçen yıllara rağmen korumayı beceren usta oyuncuları Ayşen Gruda ve Erol Günaydın, MUFF’un ilk ‘Onur Ödülü’nü almanın mutluluğunu yaşarken Ali Can Sekmeç’in hazırladığı kitaplarla bir kez daha ölümsüzleşecekler. Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun muhteşem açılış konseriyle sinemaseverlere ‘Merhaba’ diyen festival usta müzisyenlerin keyifli yorumlarıyla renklenecek. Türkan Şoray’ın Fatma Girik’le ilk ve son kez oynadığı ‘Badem Şekeri’ açılış filmiyle sonlanacak gecede ayrıca Tiflisli yönetmen Otar Losseliani’ye de ‘Yaşam Boyun Başarı Ödülü’ verilecek.

Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve programı ‘İstanbul Organizasyon’ tarafından yürütülen MUFF, mizahla dopdolu içeriğiyle tüm sinemaseverlerin gönlünü fethedecek gibi görünmekte! ‘Çakallarla Dans’la yarışacağımız Türkiye’nin ilk komedi film festivalindeki bilet ücretlerinin, öğrenci 2 TL- tam 3 TL olarak belirlenip, en düşük düzeyde tutulması da imza atılan bir başka ilk! Mizah içerikli yapımların aldıkları alkış ve gişelere rağmen festivallerde göz ardı edilmesi, MUFF ile son bulacağa benzer.

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..