Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bi kenara yazın

Bi kenara yazın
 

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Oomen-Ruijten, BDP'ye çağrı yaparak, "Terör örgütü PKK'yla aranızdaki bağı kesin" dedi..

Başbakan, geçen hafta grup toplantısında, PKK ve Kürt sorununun çözümünde yeni strajedi ve öngörü yol haritasından söz ederken, çözüm yerinin Parlamento olduğunu, Öcalan'ın muhatap alınmayacağını, ipleri İmralı ve Kandil'in elinde olmayan demokratik yollarla seçilerek Meclise gelmiş, siyasi inisiyatif kullanabilecek parti veya partilerle muhatap olunacağını söylemişti.

"Terör bitecek" başlıklı yazımda, söylemlerin Washington icazeti doğrultusunda olduğunu vurgulamıştım.

Oomen'in bu bağlamda BDP'ye çağrısı tam isabet. BDP, Terör örgütü PKK'yla arasındaki bağı kesmelidir.

Kesecek de..

Altı yaşındaki çocuğa dahi sorsanız, terör örgütünün her türlü dizaynı Washington ve AB tarafından yönlendirildiğini söyleyecektir.

Birinci ve ikinci dünya savaşları sonrasında emperyal ülkeler tarafından çizilen harita, yeni dünya düzeni ile birlikte yeniden çiziliyor.

Emperyal güçler, geri kalmış ülkelere silah satmak amaçlı senaryolarla kan dökerken, bugün farklı stratejilerle dünya haritasını değiştirmeye çalışıyor. Yeni dünya düzeninde harita, sermaye rotası ile çiziliyor.

Emperyal güç, silah yerine teknoloji ürünleri satmak amaçlı projeler geliştiriyor. Orta Doğu'daki savaşların yerine, dünyanın dev kuruluşlar tarafından sermaye savaşı haline dönüşecek. Bu bağlamda PKK da silinecek.

Sıfırlanmış terör sonrasında BDP doğal olarak kendini yenilemek zorunda kalacak ve Başbakan'ın söylediği gibi demokratik yollarla seçilerek Meclise gelmiş, siyasi inisiyatif kullanabilecek parti haline dönüşürse ve sadece bölge ve azınlıkları temsil eden parti durumundan kendini soyutlayabilip tüm ülkede diğer siyasi partiler gibi örgütlenebilir ve de CHP dahil, diğer sol partilerin ağır toplarıyla yeni bir oluşum sağlayabilirse, ana muhalefet partisi konumuna gelebilir. Bir kenara yazın.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..