Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Felsefe
 

Dua mı, düşünmek mi?

Dua mı, düşünmek mi?
 

Televizyon ekranlarından son dakika haber, alt yazıyı izleyebildiniz mi? Doğalgaz'a yüzde 18, elektriğe yüzde 9.2 fiyat ayarlaması yapılmış.

Benzin ne olmuş? 4.76 krş. Yani 5 Lira..

Aman, olmuşsa olmuş... Okullarda Kur'an dersi seçmeli olmuş ya..

Yanlış anlaşılmasın, Kur'an dersini eleştirmek değil amacım. Yapılan ambalaja dır tepkim. Tırnak içinde, "Din ambalajıyla sunulan fiyat artışları" na dikkatınızı çekmek istiyorum.

Vatandaşın din-i duygularını sömürerek, bu kadar insafsızlık olur arkadaş..

Dünya ülkelerinde, ortalama 1 Dolar bile olmayan benzin, Türkiye'de 5 Lira..(ortalama 3 Dolar).. Vatandaş kış uykusundayken kimler zengin ediliyor bi düşünelim.

Ya elektrik faturalarının kabarmasıyla kimlerin kasaları doluyor, düşündünüz mü?

Yetmiyormuş gibi, en az üç çocuk...

Neden?

Daha çok nufüs, daha çok tüketici demektir... Daha çok tüketici demek, birilerinin kasalarını daha çok doldurmak demektir.

Siz yeterki "yarabbi şükür deyin", gerisini merak etmeyin...

Adam, aldığı maaşıyla ancak kira-elektrik-su-doğalgaz faturalarını ödeyebiliyor. Hatta ödeyemiyor, kredi kartlarıyla öteleyerek, 2 yıl sonrasındaki maaşını bile bitirerek yaşamaya çalışıyor, nedense yapılan zamlara tepki göstermiyor veya gösteremiyor...

İlginç değil mi?

Yirmidört saat, hatta uykuda bile rüyasında fatura ödemeleri ile savaşıp gerildiği halde, sisteme tepki göstermekten kaçınıyor. Borçlarından ve ekonomik sıkıntılarından dolayı gerilen vucudünü rahatlatmak için kendisini manevi duygulara yönlendirmeye çalışıyor.

Yine de altını çizerek yazıyorum. İnançları eleştirmek değildir amacım. Zira, çözümün ilahi güçlerde değil, düşüncelerde olduğunu vurgulamak istiyorum...

Düşünmek ve hukuk kuralları içinde tepki göstermek gerektiğine inanıyorum..Faturalar dua edilerek ödenemiyor.

Ay sonunda alınan maaşın yetersizlik sebeplerini sorgulamak gerekir diye düşünüyorum. Neden az maaş, neden kabarık faturalar?

Bu gece iyi bi düşünün...

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..