Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '18

 
Kategori
Bilgisayar
 

Bilgisayar Aşırı Derecede Isınıyor Sorunu Çözümü

Bilgisayar Aşırı Derecede Isınıyor Sorunu Çözümü
 

bilgisayar ısınma sorunu


Şu günlerde hava sıcaklığı kendini belli etmeye başladığı günlerde kullandığımız bilgilsayarlar da aşırı derecede ısınma sorunları yaşabiliriz. Kullandığımız desktop (masaüsütü) yada dizüstü pc lerde bu her daim bir sorun teşkil etmiştir.

Bilgisayar aşırı derece ısınıyor olmasının farklı nedenleri mutalaka vardır, bunlar arasında çalışmıyan bozuk fanlar, kasa içinde aşırı derece tozlu olması, termal macun eksik olması, düzgün olmayan kablolama nedeniyle bilgisayar çok ısınır ve kendiliğinden reset atarak sistemi korumaya almaya çalışmaktadır. 

Bizde bilgisayar aşırı ısınıyorsa alınacak tetbirler arasında sizlere vereceğimiz tavsiye niteliğinde bilgiler aktaracağız.

BİLGİSAYAR AŞIRI ISINIYOR SORUNU
Bilgisayar aşırı ısınıyor, kendi kendine kapanıyorsa aşağıda vereceğimiz tavsiyeleri yerine getiriniz.

a- Bilgisayar kasa için temizlik yapınız. Tozunu süpürge makinasının ters üfleyici veya harici hava basınçlı üfleyiciler ile tozunu temizleyin.

b- Bozuk dönmeyen işlemci, ekran kartı, kasa fanları varsa bunları kontrol ediniz ve değiştirin.

c- Kasanın hava akımının girdiği kısımlara bayan çorabı takarak bir filtre görevi gibi çalışmasını sağlayarak tozun girmesini önlemiş olursunuz.

d-Kasa içindeki kabloları bir araya toplayarak kasanın içinde hava sirkülasyonu verimli bir şekile dönüştürünüz.

e- Termal Macun işlemci ısınması önlemek amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Aşırı ısınma nedeniyle resetleme yapacaktır sistem bunun önüne geçeceksiniz.

f-Bilgisayarı uygun bir ortamda hava akımını alabilecek bir yerde tutunuz, dolabın içinde tutuyorsanız geçici olarak bu yaz döneminde dışarı alarak bilgisayar aşırı ısınma önüne geçebilirsiniz.

 

 https://ademocut.com/bilgisayar-laptop-cok-isininca-kendi-kendine-kapaniyor/

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..