Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Bingöllü Hatice Belgin, Yılın Annesi

Bingöllü Hatice Belgin, Yılın Annesi
 

Hatice Belgin, kendisinin ve evlatlarının hayatını canını feda ederek kurtardı


Hatice Belgin, O çok cesur bir ANNE

Bir kaç gün önce Bingöl'de çocuk mağazasının önünde canlı bomba faciası yaşandı. Dört çocuk annesi Hatice Belgin canlı bombanın üzerine atlayarak daha büyük bir faciayı bedenini etten bir duvar yaparak engelledi. Kendi canını evlatları ve dükkanda bulunan diğer çocukların canları için feda etti.

Hatice Belgin, canlı bombayı gördüğünde eminim içi yandı, az sonra ortalığı kaplayacak alevler ve patlamanın şiddetiyle oraya buraya saçılacak parçalarla evlatlarının ölümünü görmektense kendi canından kolayca vazgeçti. Eminim o yanında çocukları olmasa bile, sırf başka çocukların ölmemesi içinde canlı bombanın üzerine atlardı. Çünkü o bir anneydi.

Annelik, fedakarlık, merhamet, şefkat değil mi?

İşte bu duyguları yüreğinin ta derinlerinde ve evlatlarının ölümünü feci bir şekilde izleme korku ve endişesiyle cesaretle atladı ayaklı bombanın üzerine. Birazdan öleceğini bile bile. Eminim o içinden Allah'a kendi bedeninin ve ölümünün evlatlarının kurtulması için vesile olmasını temenni ediyordu. Eminim başkalarınında ölmesini istemiyordu.

Rahat uyu Hatice Bacı, inanıyorumki sen canını toprak-tarla-vatan için olmasada, kurtardığın evlatlarının ve kurtardığın diğer çocuklar ve insanlar için şehit bir anasın.

Belki tabutun bayrağa sarılmayacak, belki ölümün için tören düzenlenmeyecek, belki cenazen şov haline dönüşmeyecek, belki ölümün "intikam" çığlıkları attırmayacak ama inşallah ben senin şehit olduğuna inanıyorum.

Dilerim mekanın cennet olur, dilerim cennette ilk şehit devrimci ana Hz. Sümeyye(RA) ile buluşursun, dilerim seni Hz. Muhammed(SAS) gülümseyerek karşılar.

Hatice bacım, sana cesaretinden ve annelik merhametinden ve fadakarlığından dolayı hayranım. Çocukların yetim kaldı diye üzülme, zira sen onları doğurdun hayat bulmalarına vesile oldun, öldün ve parçalanan bedenin çocuklarının ve diğer çocukların hayatlarını kurtardı.

Daha ne olsun, senin gibi cesur bir bacıyı selamlıyorum, ruhun şad olsun ve Allah'ın rahmeti üzerine olsun. 

Allahın laneti her türlü ayrımcılığın ve ayrımcıların üzerine olsun, bize bu acıları yaşattıkları için...

Dilerim halkımız bir an önce ayrımcılıkların tümünü ortadan kaldıracak olan halkçı, adil bir anayasaya kavuşur. 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..