Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

27 Eylül '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Bir "Altın Koza" daha rüzgar gibi gelip geçti

Bir "Altın Koza" daha rüzgar gibi gelip geçti
 

ALTIN KOZA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ - ADANA - Eylül / 2010


Merhabalar,

Evet, 2010 yılına geldiğimizde de bir "ALTIN KOZA " Uluslararası Film Festivali ve etkinkikleri daha Çukurova - Adana' dan rüzgar gibi gelip geçti. 20 - 26 Eylül - 2010 haftası içinde yapılan bu aktivitelerle dolu Film Festival'inde, kazananlar sevinçle, kaybedenlerse üzüntüyle Adana' dan ayrılarak, gelecek seneki yarışmanın şimdiden düşünce ve programına girmişlerdir büyük bir ihtimalle.

Aslında bu konuyla ilgili arkadaşlarım, bu Festival'in içeriğini belki bilebilir, ancak merak edip bilmek isteyenler içinde çok kısa bir özet vermekte fayda olur düşüncesindeyim.

İşte sizlere kısaca " Altın Koza " nın tarihi ve özeti olarak,

Yerel basından öğrenebildiğim kadarı ile, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17' incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında 205 filmin, 9 sinema salonunda yaklaşık 55 bin 150 kişi tarafından izlendiği bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Sinema Kulübü öncülüğünde ilki 1969 yılında '' Altın Koza Film Şenliği '' adı altında gerçekleştirilen ve bu yıl 17' incisi düzenlenen '' Altın Koza Uluslararası Film Festivali '' 41. yaşına girdi.

İlki 1969 yılında Adana Belediyesi ve Adana Sinema Kulübü öncülüğünde başlatılan '' Altın Koza Film Şenliği '' Türk Film Arşivinin de katkılarını aldı. Düzenlendiği ilk yılda Adana halkı tarafından sahiplenilen Festival, Türkiye'nin önemli kültür sanat etkinlikleri arasına girdi.

1973 yılına kadar beş defa Adana'lılarla kucaklaşan Festival imkânsızlıklar nedeniyle 18 yıllık bir suskunluğa gömüldü. 1992'de yeniden düzenlenmeye başlayan Festival 1998 yılındaki Adana depremi ve 1999 yılındaki Marmara depremi nedeniyle 7 yıllık bir ara daha verdi.

17. Uluslararası Altınkoza Uluslararası Film Festivali'ne katılan 'Bal' filmi, yoğun ilgi gördü. Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, Bora Atlaş, Erdal Beşikçioğlu ve Tülin Özen'in rol aldığı " Bal " filmi, ALTIN KOZA büyük ödülünü kazandı.

Final gecesinde büyük sanatçı Zuhal OLCAY' ın enfes bir konserinide piyano eşliğinde dinledik.

Bu gece ile ilgili fotoğrafları ekte resim galerimde ( 27 ) adet fotoğraf şeklinde görüşlerinize sunarım...

Ayrıca bu gece ile ilgili " VİDEO " çekimlerinide bilahare blog sayfama fırsat buldukça ekliyeceğim. İzlemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler, selamlar ve saygılar sunarım efendim.

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..