Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '20

 
Kategori
Tarih
 

BİR YALNIZ KAHRAMAN

 

Kore savaşı Mehmetçiğin uzun yıllar sonra kendisini gösterdiği bir meydan olmuştu. Birleşmiş Milletler kararıyla haritada bile yerini zor bulacağımız Kore ye asker göndermiştik. Burada Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD askerleriyle yan yana savaşmak zorunda kalınca Mehmed’imizin ne kadar kahraman olduğunu bütün dünya yakından görmüş oldu.

Özellikle Kunuri savaşı sırasında yaşananlara şahit olan ABD subayları Türk askerlerinin görevlerine düşkünlüklerine hayran kalmışlardı. ABD ile sınırdaş olmak istemeyen Çin askerleri bir gece sınırı geçerek sızma hareketine girişmişti. ABD askerleri ile aramıza sızan Çin askerlerini fark eden müttefiklerimiz telaşla bu tehlikeli durumdan kurtulmak için bizim askerlerimize haber vermeden geri çekilince kuvvetlerimiz düşman askerlerinin ortasında kalmıştı. Yedi kat askerle sarılan birliklerimizden ümit kesilmesine rağmen muhteşem süngü hücumlarıyla düşmanı şaşırtıp, buradan kurtulmayı başarmıştı. Bir tabur askerimizin süngü hücumuna kalktıklarında sadece on iki şehit vererek düşman kuvvetlerinden sıyrılıp kurtulduklarına bütün dünya şahit olmuştu.

Bu kahramanlardan Hacı Altıner’in hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Karsın Sarıkamış ilçesinden olan askerimizin de birliğinin etrafı çevrilmişti. Çin askerleri öldürmekle bitmiyor, sürekli yeni askerler geliyordu. Hacı birlik komutanına makineli tüfek ve mermileri kendisine bırakıp, gitmelerini söyler. Mevzisinde ateşe başladığında oluşan boşluktan faydalanarak arkadaşları kurtulurlar. On üç saat çarpışan Hacı mermisi bitince yaralandığını anlayarak sürünerek kaçmaya çalışır.Bir ABD konvoyu onu yol kenarında baygın olarak bulur ve yanlarına alarak gittikleri bölgedeki hastaneye yatırırlar.Hacı kendisine geldiğinde başından geçenleri öğrenirler.Yabancı ülke subayları bir tek askerin bu şekilde saatlerce direnebilmesine hayran kalırlar.Çünkü Hacının üzerinde on dört kurşun yarası bulunmaktadır.

 Olay gazeteciler vasıtasıyla dünyaya durulur. Bu kahraman askeri iyileşince ABD götürürler, ona ABD pasaportu verip, ordularında rütbe teklif ederler.Ancak Hacı ülkesine dönmekte ısrar edince ömür boyu beş yüz TL maaş bağlayarak ülkesine gönderirler.

Bazı çevrelere göre filme konu olmuş Rambo isimli kahramanın dayandığı gerçek Hacıdır. Uzun yıllar aydınımızın şaşı bakarak küçümsediği Kore savaşı Hacı Altıner gibi birçok kahramanlık olaylarının yaşandığı yer olmuştur. Bütün müttefiklerimizin subayları bu kahramanlıklara ilk elden şahit olmuşlardır. Belki bir gün etrafımızda sessizce yaşamlarını sürdüren Kore gazilerine hak ettikleri değeri veririz.

 
Toplam blog
: 85
: 54
Kayıt tarihi
: 25.07.20
 
 

herkese iyi günler dilerim,Isparta doğumluyum,  emekli öğretmenim.TDF Dağcılık eğitimi aldım.Doğayı..