Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Siyaset
 

Bir Bakmışız Ülke Erken Seçime Gidiyor..

Bir Bakmışız Ülke Erken Seçime Gidiyor..
 

Sadece sistemdeki siyasi partiler değil, bir dönem emeğin sermayeye karşı korumak ve bu yolla toplumdaki sınıf çatışmalarını önlemek ve devletin varlığını sürdürmesini isteyen sosyal sorumluluk idealleri üzerinden siyaset yapmaya çalışan fakat şimdilerde sermaye düzeninin içinde patron sıralamasında önde gelen eski sosyalist gürühün büyük bir bölümü de aynı sistemin içinde nefes aldıkları için bu denli kirlenmişlikler yaşanmaktadır politika kulvarlarında..

O sosyalist ve devrimci ruha sahip (istisnalar hariç) işçinin köylünün emekçinin haklarını savunuyorlarken bugün emek sermaye ilişkilerinde kendilerini ön plana çıkararak emekçiyi daha fazla nasıl sömürebilirim telaşına düşmeleri kısaca düzene ayak uydurmaları acı verici bir durum.,

Daha çok kazanmak daha çok kazanmak!

Mevcut siyasiler de daha çok seçimleri kazanmak daha çok seçimleri kazanmak ve toplumsal sorumluluktan yana tercihini kullanmak yerine kendilerine yer edinme telaşında oluyorlar.

Bütün siyasi parti milletvekillerinin tek istedikleri "nasıl yer edinebilirim nasıl bir koltuk kapabilirim". Tek amaçları budur! Cehepesi mehepesi akepesi hepsi sanki aynı planyadan çıkmış bu konuda siyasi görüşleri ayrı oluşu dışında hiç bir farkları yoktur.

Ee siyaset de üretmediklerine göre yapacakları bir şey kalıyor o da dayanışma..

Evet dayanışma!

"Rakip siyasi partilerde dayanışma mı olur?" dediğinizi duyar gibi oldum.

Olur!

Bu düzende bal gibi de olur ve de oluyor zaten.

Hangisini saymamı istersiniz?

Onbeş yıl önce Cehepe liderinin Siirt milletvekilinin istifası sonrasında KHK ile ara seçim yapılarak akepeye destek vermesini mi?, 

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Atatürk'ün bizzat kurmuş olduğu ve cumhuriyetimizin ilk partisi olarak tarihe geçmiş koskoca cumhuriyet halk partisi aday bulamayarak mehepe ile ortak "çatı formülü" ile cumhurbaşkanı'nın seçilmesi mi?

Referandum'da cehepe'nin dolaylı şekilde mevcut iktidarı desteklemesi mi?

Şimdi de sanki seçimler çok hazırmışcasına "hodri meydan" çıkışıyla cehepe'nin erken seçim istemesi mi?

Evet evet, cehepe erken seçimi isteyerek aslında mevcut iktidara destek veriyor. Bu benim düşüncemdir. Katılmayabilirsiniz.

Geçen haftalarda başbakanla görüşen cehepe lideri ertesi gün erken seçimi dillendirmesi başka neyi gösteriyor olur sizce?

Mevcut iktidarın başta  İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanların istifaları henüz çok yeni ve erken seçim mevcut iktidara yarayacaktır.

Bakmayın siz "seçim 2019 tarihinde zamanında yapılacaktır" söylemlerine..

Dedim ya tüm siyasi partiler "her zaman ortak zeminde buluşurlar" diye..Bir bakmışız erken seçim kabül görür ülke erken seçime gider!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..