Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir istikrar hikayesi terzi Nafi Biçici

Bir istikrar hikayesi terzi Nafi Biçici
 

Terzi Nafi usta iş başında


Kadıköy’den Üsküdar’da, Üsküdar’dan Kadıköy’e gitmek için binilen sarı dolmuşların orta durakları (çoğunluğun mahalle sandığı) Çiçekçi; Selimiye Mahallesi ile Salacak Mahallelerinin sınırı olan Harem iskele caddesinin Karaca Ahmet mezarlığına bakan girişidir.

Çiçekçi durağında inip caddeye girişten sonra sağa ve sola sapılan sokaklarda oturanların gidiş gelişlerinin yoğunluğu, caddeyi bölgenin açık hava çarşısı (AHÇ) yapmıştır.   

Klasik mahalle çarşısı özelliğinde olan Harem iskele caddesini yürürken bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan; taksi durağı, market, fotoğrafçı, berber, kuaför, camcı, çerezci, kafeterya, tuhafiyeci gibi işyerlerinin sırlandığını görülür.

Caddenin girişinde sağ kaldırımdan yüründüğünde yaklaşık 100 metre sonra her zaman taze satan 40 yıllık Şeref Kuruyemişçi sine gelinir ve hemen yanındaki Çiçekçi Pasajının kapısından girildiğinde TERZİ NAFİ tabelası okunur.

Terzi Nafi usta yıllarca konfeksiyonda çalışıp emekli olduktan sonra yıllar önce Çiçekçi’deki dükkânı devir aldığında kendisini tanıdım ve giderek ahbap olduk. Çiçekçinin sembol esnaflarından olan Terzi Nafi BİÇİCİ ustanın dükkânına girildiğinde işyerinin ve kişiliğinin sadeliği fark edilir.

Giysilerimdeki tüm düzletmeleri kusursuz yapan Terzi Nafi ustayı yazmamın nedeni; hizmet kalitesi, disiplini ve işler sırada beklerken uygun fiyat istikrarından sapmadığı fark edilerek vazgeçilmez olmasıdır ki; bölgeden Sarıyer, Etiler, Bostancı gibi uzak bölgelere taşınanların Nafi ustayı terk etmeyip işlerini ona getirmesidir. 

Diğer esnafların örnek alması gereken Terzi Nafi ustaya sağlıklı keyifli günler diliyorum.

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..