Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '08

 
Kategori
Deneme
 

Bir kadın her şeydir

Bir kadın her şeydir
 

Kadınlar erkeklerden farklıdırlar.


Bir bayana sordum.


Kadın nedir?diye.


“Bir kadın her şeydir” dedi.


Doğru kadın her şeydir.


Bir kere kadın kutsaldır, anadır, bacıdır, avrattır.


Atalarımız onların önemini anlatmak için, “at, avrat, silah ödünç verilmez.”demişlerdir.


Unutmayın, her kadın kan çıkma ve cinayet sebebi olabilir.


Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir. Çünkü kadın çocuktur aslında. Bakarsanız göreceksiniz. Çocuk gibi davranmayı sever, sevinçli bir haber duyunca çocuk gibi zıplar. Güler, ağlar. Bunları yapar ama, erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati, inceliği, kibarlığı göstermesini de ister. Bir kapıdan geçilecekse, öncelik kadında olmalıdır. Bunu yapmadınız, “kaba bir adam” olursunuz. Bir masaya mı oturuldu? Nasıl çocuğun sandalyesini hazırlarsanız, kadının da oturması için, koltuğunu uzatmalısınız. Bir düğünde, tuvalete mi gidecek, birisinin ona refakat etmesi gerekir. Tüm bunlar böyledir, ama ilginçtir, hiçbir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söyledikleri, pek umursanılmayacak, çocukça şeyler olsa dinlenilmesini ister. Yani bir erkek mutlu olmak istiyorsa, bir kadının çocukluk yapmasına izin verip, ama asla onu bir çocuk gibi görmemesi gerekir.


Bana göre, kadınlar güç bakımından, erkeklerden çok daha güçlüdür. Kadın gücünü her zaman ortaya koymaz. Buna gerek görmez. Yeter ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin. Başka bir şey istemez. Erkeğin gücünün yetersiz kaldığı zamanı bekler, sonra devreye girer. Sorunu halletmeye çalışır.

Bir de, kadın her şeyi erkeğinin yapmasını bekler, hatta kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Neden böyledir anlamak zordur. Bir yere mi gidecek, kendi arabasıyla gitmesi mümkünken, erkeğinin kendisini götürmesini, sonra orada beklemesini ister. Sanki erkeğin düşmanıdır. Hem erkeğin zamanını almaktadır, bir de onu bekletmektedir. Neden böyledir? Belki de kadın böyle, korunmalı bir şekilde daha kadın olduğunu hissetmektedir. Kadınlara sormak lazım bunu. Belki de bu şekilde, erkeğinin kendisine ne kadar değer verdiğini görmek istemektedir.


Bir kadın kafasına bir şey koymuşsa, dünya alem onu engelleyemez. Bir şekilde yapmak istediği şeyi mutlaka yapar. Bu pahalı bir palto, pahalı bir araba, balkonlu ev, mücevher almak olabilir.

Kadın sevgiye erkekten daha fazla önem verir. İçinde her zaman bir şekilde sevgi vardır. Sevdiklerine çok değer verir, sevdiklerinden kolay kolay vazgeçip, ayrılamaz. Vefakardır. Sevdiklerini kırmak istemez. Çünkü zor sever ama sevince de tam sever. “Bir kadın severse, diye bir film vardı, izleyenler vardır belki de. Orada nasıl sevdiği görülebilir. Fakat kadın zor varlıktır. Tam olarak sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini, beyninin de kabul etmesi gerekir. Yoksa eksik bir şeyler kalır. Sevgi olmaz. Ve de bir kadın sevmezse, yapacak bir şey yoktur. Zorla sevemez. O sevgi olayı, o kadın için bitmiştir. Sevmeye zorlarsanız da, sadece hava alırsınız. Bir erkek olarak, bir kadının belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemişseniz, durumunuz iyi değildir. Orada iyi gitmeyen bir şeyler vardır. Hüsrana uğrayabilirsiniz. İstisnalar kaideyi bozmaz. Şimdi bazı blog yorumcuları, “sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da vardır” diyeceklerdir. Bende yok demiyorum zaten, vardır elbette. Onun da nedeni, ya ekonomiktir, ya da giderse daha iyi, daha mutlu olamayacağı duygusudur.


Erkeklerin çoğu, bir kadını bütünüyle elde edemez. Çünkü her bir kadının kimseye açmadığı, kendine ait bir dünyası vardır. Orada hep yalnızdır. Kimse oraya giremez. Hiç bir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.

Yalnızlık onun sığınağıdır.


Bir kadın hayattır aslında. Sinemalarda, video kliplerde, kadın olmadan yapılan işler bir değer bulmuyorlar. Bana göre, hayatın içinde olan her şey, ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Annenizi mi, babanızı çok seversiniz deseler, çoğu insan annesinin hayatında ayrı bir yeri olduğunu bilir. Erkeklere biraz haksızlık yaptık, ama doğrusu budur.


Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır. Herşey daha farklı, daha güzel olacaktır.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..