Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir konuda düşüncesi olmayanlar başkalarının fikrine göre hareket edebilirler

Bir konuda düşüncesi olmayanlar başkalarının fikrine göre hareket edebilirler
 

Cumhurbaşkanı, başbakan gibi kimselerin etrafında danışmanlar ordusu var; siz niye önemli işlerinizde/kararlarınızda danışmana gitmiyorsunuz?


Onun bunun sözüne göre hareket etmeyin deniliyor ama konuyu biliyorsanız… Gerçi günümüzde nasıl yapılacağını bilmediğimiz işlerimizi uzmanına yaptırıyoruz ama bazen sadece fikir almamız gerekiyor.

Ancak bu nasıl yapılır diye uzmana gidemiyoruz; “Bu işin akıl vermesi olmaz,  ver ücretini yapayım” diyor ki son derece haklı. Yani bu şunu gösteriyor: Uzmanı olmadığımız işlerimizi uzmanına yaptıracağız.

Yapılacak şey bir iş değil de bir hareket tarzı, davranış, karar alma gibi şeylerse yine uzman kişilerden yardım alacağız.

Yani sokakta muhtarın oğluna rastlayıp, “Bir derdim var, bunu nasıl yaparız, akıl ver…” falan demeyeceğiz.

Akıl vermenin de uzmanı olacak ve sen sokakta rastladığın tanıdığından değil bu işi meslek edinmiş kişiden ücretini ödeyerek bilgi alacaksın.

“Karpuzun iyisi nasıl anlaşılır?” Valla ben olayım bu bilginin dahi parayla satıldığı bir düzen kurarım.

Bu bilgiyi veren kimselere ödeyeceğimiz para yanlış karpuzu aldığımızda ettiğimiz zarardan az olacaktır.

Karpuz örnek; akla gelebilecek her konuda bu böyle…

Kerim Korkut ne diyor; hayatı bedavaya getirmek istediğiniz zaman iki katını ödersiniz. Bedava aldığınız akıl sizi yarı yolda bırakır.

Akılı da parayla alın ne olacak ki… Bugün ülkemizde işsizlik var. İnanın bana danışmanlık denilen kurumlara danışsanız 1 milyon kişinin daha işi olur.

Sizi soymak isteyenler böyle Ali’den Veli’den duyduklarınızla hareket etmenizi istiyor; konunun uzmanına danışmanızı istemiyor. Çünkü o zaman sizleri aldatamayacaklar. Ülkemizde danışmanlık sektörü bu nedenle gelişmiyor.

Hem ülkemizin insanlarına iş sahası açıyorsunuz hem de yaşamla ilgili bilgileriniz sağlam oluyor, yanlış yapmıyor, kandırılmıyorsunuz. Danışmanın ücretini de buradan ödüyorsunuz.

Ben Kerim Korkut, Türkiye’nin en zeki insanlarından biriyim; ama buna rağmen bilmediğim konuları mutlaka ücreti karşılığında uzmanına danışıyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..