Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '22

 
Kategori
Siyaset
 

Bir Tarafa Yaslan, Karşıya?

Bizde adettir;  bir tarafa yaslan karşı tarafa aslan, burada fikir falan hikâye; gerçek niyet genellikle tek ve ortaktır. Bir grubunun  üyesi olmak demek kendi hatalarını asla yüksek sesle söylememek demektir. Bu nasıl oluyor? Oluyor işte!

Her fikir her düşünce kullanılabilir demektir. Bir gruba kızıp onlardan uzaklaşabilirsin, zaten o grup içinde hataları açıkça söyler ve de bir de şu açıdan bakalım, kendimizi biraz düzeltelim, eleştirdiklerimizi kendimiz yapmayalım deme hakkın yoktur. Dediğin zaman o gruptan da atılmasan da istenmeyen adam ilan edilirsin.  Bu durumda şu söz gerçekten vücut bulmuş ve yaşar sürekli kendini yaşatır, yaşatmakla kalmaz da güçlenir. Kimse gerçekleri sonuna kadar savunmaya cesaret etmez. Belki de toplum adına söz söyleyenleri oraya koyanların tercihleri bu şekildedir bilemiyoruz demeyelim de tahmin ediyoruz diyelim o zaman. 

Sahi bir gruba karşı diğer gruba çalışan ve buradan para ve menfaat elde eden kişi fikir işçisi midir yoksa aydın mıdır?  Fikir işçisi başkası için fikirlerini kiralayan kişi demek olsa aydın olamaz. İşçiliği iyi olan, ağzı laf yapan düzgün konuşan ama biri ya da bir grup adına konuşan, yerine göre yalan konuşan, yerine göre gerçeği çarpıtan yerine göre doğru konuşan demektir. Aydın; bu değildir.  Son aydın ne zaman öldü? Ölmedi de doğru yerde değil, doğru yerde aranmadığı için görülemiyor. 

Gerçek her zaman sabırlıdır. Yalanlar algılar ne derece süslü olursa olsun, gerçekler ise sırasını bekleyecek. Er geç gerçekler gerçekleşecek. Bir tarafa yaslan, karşıya aslan yurtları hayal kırıklığı yurtları olacak. Tüm dünyada da nihayetinde olan kısaca budur.

Kazanan takımın oyuncusu olarak daha fazla nane kapmak derdinde olanlar belki kısa zaman içinde istediklerini elde edecek ama bu defa da ellerindekiler aynı takım içinde olan diğerlerini rahatsız edecek, onun da düşmesi ardından başkası hem de arkasındaki onun üzerine basıp, onu çiğneyerek yoluna devam edecek. Olacak olan budur. Ne olacak?

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..