Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '14

 
Kategori
Turizm
 

Bir yaşam tarzı karavancılık ve karavan turizmi

Bir yaşam tarzı karavancılık ve karavan turizmi
 

karavan, alternatif turizm, doğa, ekoloji, seyahat, turist


Türkiye coğrafi olarak Karavancılık ve Karavan Turizmi için ideal bir ülke. Mevcut kara taşıtları basit dekorasyon ve ilavelerle birer yaşam haline dönüştürülüyor. Dünya genelinde ciddi karavan nüfusu, karavan turisti var ve karavancılık bir yaşam biçimi. Karavanın üretimi, tasarımı, dekorasyonu, servisi, bakımı, alımı, satımı, kiralanması, karavan parklarında hizmet verilmesi gibi karavancılığa bağlı pekçok alt sektörü çalıştırma yetisine sahip. Turizmle ekolojiyi bir araya getirme özelliğide var. Doğayı tahrib etmek yerine doğaya adapte olabilme karakteristiği var. Karavanlara Türkiye de çok yüksek vergiler uygulanıyor bürokratik engeller çıkartılıyor. Hem vergiler çok yüksek, hem agır bürokratik süreçler var. Gerek çevreci olması gerekse bir yaşam tarzı olması açısında karavancılık gerçekten çok güzel bir yaşam tarzı. Binalarda yaşamaktan sıkılan doğa ile kucaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir yaşam biçimi. 
 
Devletin Karavan Turizminin önünü açması gerekir ama müteahhitleri zengin edeceğiz, otel inşaatlarını devam ettireceğiz, inşaatın sağladığı istihdam avantajından dolayı bu yöne ağırlık vereceğiz gibi stratejik düşüncelerle Karavancılık ve Karavan Park alanlarının gelişiminin önünü bürokratik olarak kesiyorlar. Göreceli olarak inşaat sektörünü destekliyorlar.
 
Karavan Turizmi dünyada yüksek bir değer ve itibara sahip. Pek çok devlet tarafından Karavan fiyatları uygun tutularakdan insanların diğer kalemlere para harcaması sağlanarakdan tüketimi ve karavanların ulaştıkları ekonomileri canlandırma stratejisi güdüyorlar. Gerek kiralanması, gerek ikinci el piyasası gerek ticareti ile büyük hacimler yaratıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde karavan yaşam alanları var. Kişilere, ailelere temel güvenlik ve diğer alt yapılar karavan parklarında sunuluyor. Emekli olup tek bir coğrafi lokasyona kısıtlanmak istemeyen kişilerde hayatlarının geri kalanını dünyanın çeşitli noktalarında belirli süreler geçirerek yaşamdan zevk alıyorlar.
 
Çeşitle gelir seviyelerine göre dizayn edilmiş pekçok karavan mevcut. Ev alamayan kişiler kira ödemek yerine karavanda yaşamayı tercih edebilirler. Karavanlar dönemsel kiralanarak ikincil piyasalar oluşturulabilir ancak mevzuatsal altyapısı yapılmalı ve teşvik edilmeli. Avrupadaki ve dünyanın pekçok yerindeki Karavan Turistlerini ülkeye çekecek stratekiler uygulanmalı .
 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..