Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir Yolcu Gibi

 Her yeni yıl gelir yine yeniden bin umutla. Yapmak istediklerin, ya da yapamadıklarınla İnsan yaratılmışların en üstün varlığı, Ne umudu söner, ne hayalleri Bolluğu da yaşar yıllarca, darlığı da ama hiç tükenmez yaşama azmi. Bazen kızar âleme feryat figan bağırır dünyaya, Öldüm der, bittim der lanet eder acımasız olan her şeye. Bazen öyle boş verir ki, kapılır zamanın acımasız yanlış düzenine. Durdurulması zor bozuk bir dönme dolap gibi bilinçsizce döner durur kendi etrafında.
 
  Karda kayıp düşene güler kahkahalarla. Elleri üşüyen bir çocuğa ağlar saatlerce. İnsan işte gülmekte ona verilmiş ağlamakta. Ölüm de onun için kabulleniştir, yaşamakta Teslimiyettir aslında varoluşun gayesiyle. Bir bakar ki güller açmış kelebekler uçuşuyor rengârenk, tapar o zaman seslenir  dünyaya yaşamak çok güzel. Takılır bir kuşun kanatlarına  her bir şeyi seyreder gülen gözlerle. Hiç beklemediği bir anda bastırır kış kar boran. Her yer buz kesilir, her yer bembeyaz. Geçici bir körlük yaşar sonra ona da alışır. İnsan işte her şeyin onun için olduğunu çok iyi bilir. Arsızdır ruhu, mecburdur yaşamak zorundadır. Yoktur ki başka ötesi, ama hep bir umut kırıntısı durur derinlerde bir yerlerde, inanmak istemez gibi görünse de yine de durur. Bekler bir şeyleri uzun yollardan gelecek bir yolcu gibi heyecanla bekler. İnadına bitmez umut kırıntısı denilen her neyse onu bekler daima. İşte bunun için yeni yıl hep özlenir aranır, yolları gözlenir, Tıpkı yeniden doğuş gibi, tıpkı beklenen çok özel yolcu gibi.
 
   Yeni bir hayata merhaba der gibi. Yeni yıl sürprizdir hediyedir, açık aralık bir kapıdır, hayallerinle süslediğin, düşlerinle yaşattığındır. Güzel bir başlangıç olması için dualarındır. Düşler ülkesinin büyülü, masalsı ama en gerçek yüzüdür. Gerçekten gelir her yıl aynı gün aynı saatte giderken yorgundur, bitkindir, çökmüştür. Her yere herkese yetişmeye çalışmaktan takati kalmamıştır. Ama ondan milyonlarcası vardır. O gider yenisi gelir hep taze umutlar yükletir belleğine bir sonraki gelenin doludur heybesi mutlulukla, gizemli sırlı güzelliklerle, bambaşka hayatlarla, yazlarla, baharlarla.
 
   Evet, gerçekten yepyeni bir hayatla, ilk kalp çarpıntıları gibi ve tüm ihtişamı ile bembeyaz umutları, mavi pembe hayalleri ile gelir gerçekten. Sözünün eridir yeni yıl. Gözümüzün feridir yeni yıl. Dizlerimizin dermanı, gücümüz, cesaretimiz,  yüreğimizin fermanıdır yeni yıl. Hoş geldin o zaman 2019 sefalar getirdin. Bizlere de bundan sonra  beklenen yolcuyu iyi ağırlamak düşer.  Hoş gel dünyamıza hoşluklar getir hepimize. Barışla huzurla sevgiyle hayırlarla gel ne olur bu sefer…
 
*Düşler Vardı*
 
Biz hayallerimizle büyüdük ve yüceldik
Kırıntılara kocaman umutları yükledik
Bazen  güldük safça bazı zaman öğrendik
Anladık ki  yaşamak kuralmış pes etmedik
 
Gönülden şehir kurduk gizemli dünyalara
Kalpten saraylar yaptık çiçekli sokaklarla
Cennet bahçesi kurduk kazdık tırnaklarla
Hayat dedik adına yenilmedik yıllara
 
Saklıydı güzellikler saf  pak özlerimizde
Susmayan dileklerle düşler vardı bizlerde
Umut yüklü dualar avuç içlerimizde
Her şey güzel olacak mavi hayallerimizde...
 
Gülderen Ç.
 
 
Toplam blog
: 19
: 230
Kayıt tarihi
: 09.03.18
 
 

Ben 53 yaşında evli, iki çocuk, üç torun sahibi bir ev hanımıyım. Ortaokul mezunuyum. Ailevi sebe..