Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '13

 
Kategori
Deneme
 

Bireyde özgür kişiliğin sloganı: Babamın oğlu değilim ben

Bireyde özgür kişiliğin sloganı: Babamın oğlu değilim ben
 

Hayatınız babanız öldüğü gün başlar; ondan önce babanızın bonususunuz. Bir babadan olduğunuz bu kadar çok vurgulanırsa normal tabi. Anneniz önemli değil, sizi dünyaya getirmiş olsa bile, annenizin üzerinizde vesayeti olmaz; siz babanızın oğlusunuz.

Babanız olmasa siz olmayacaktınız; bütün mesele burada işte. Keşke fabrikada üretilseydik, eşya gibi, mal gibi. Bizi dünyaya getiren sahibimiz de oluyor. Ama sanki sizlerin de bunu ister gibi bir haliniz var. Yaslanacak bir şey arıyorsunuz; değilse düşerim diye korkuyorsunuz.

Gençlik kararını verecek: Ya Kerim Korkut’un yanında ya da değil. Babasının elini tutmuş çocuk istemiyorum! Bacaklarınızın altında yürümenizi sağlayacak bir çift ayağınız varsa bunu yapamazsınız! Ben nüfus kütüklerinizi, kimliklerinizi çöpe atacağım. Kimden geldiğiniz belli olmayacak. Kimse sizi benim oğlum kızım, bana bağlı, bana ait diye vesayet altına alamayacak. Doğurup doğurup bıraksınlar; biz kendimiz büyürüz; ağaçların anne babası mı var?

Bir başka insanla (babanız da bir başka insandır) bağlantınız varsa kişiliğiniz ipotek altındadır. Gençleri çocukları anne babanın vesayetinden kurtarmak gerekir; uzaktan sevsinler! Göbek bağımızı kestiysek sizinle işimiz bitti demektir. Yanımızdan, peşimizden ayrılmıyorsunuz; yoksa bizim göremediğimiz gizli bir göbek bağı daha mı var? Bu konuda yazdığımız yazılar insanlara komik geliyor. Mac Donalds’da hamburger yemek gençlik değildir. Bir insanı genç yapan fikirleridir.

Vesayet kötü bir şey, elinizi kolunuzu bağlıyor. Söylediği, yaptığı, aldığı, sattığı her şeyle ilgili olarak “Annem babam ne der” diye düşünmeyeniniz var mı? Ta evlenip çoluk çocuğa karışacaksınız da belki o zaman ellerini üzerinizden çekerler ki o zaman da zaten düşünülen düşünülmüş, karar verilen verilmiş, yapılan yapılmış oluyor. Düşünce, karar ve yaptıklarımızın en az yarısında ailemizin (özellikle babamızın) etkisi hatta imzası var. Onların arzularını gerçekleştirme aracıyız sanki.

Kişilerde aile, soy ve akraba vesayetinin ortadan kaldırılması konusundaki görüşlerimize gençlerden destek göremiyoruz. “Aslan oğlum” diyen babalarını daha çok dinliyorlar. Siz bilirsiniz! Bu kafa ile 3000 yıl sonraki torununuz dahi Kunta Kinte olarak doğar!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..