Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Birharf net 2011 Şarkı Sözü Yarışması Ödül Töreni Necip Fazıl Kısakürek Konser Salonunda yapıldı

Birharf net 2011 Şarkı Sözü Yarışması Ödül Töreni Necip Fazıl Kısakürek Konser Salonunda yapıldı
 

"Fotoğraf: birharf.net e-dergisi"


Mekânlar, duvarları arasında yaşattığı insanlarla, onların kendine kattığı değerlerle, yaşanmışlık kokan olaylarla var olurlar. Gün olur hasreti, gün olur acıyı, gün olur mutluluğu barındırırlar köşelerinde. İşte o mekânlardan biri olan Necip Fazıl Kısakürek Konser Salonu da 07.05.2012 akşamı çok kıymetli konuklarına açtı kapılarını.

Sadece Başkentten değil İstanbul, Karaman, Çorum, İzmir ve Isparta’dan bu özel gece için gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlama çabası içindeydi sevgili Nur Ersen. Heyecanı tüm salonu sarıverdi bir anda ama bu anlamlı gecede dostlarını yanında görmenin Ona nasıl mutluluk verdiği gözlerinden okunuyordu.

Birharf kültür sanat ve edebiyat elektronik dergisince düzenlenen 2011 yılı şarkı sözü yarışması ödül töreni Şerife Çınar’ın sunumu ile başladı. Çınar’ın çağrısı üzerine sahneye gelen bir harf net genel yayın koordinatörü ve editörü Nur Ersen yüreğinden geçen duyguları paylaştı konuklarıyla.

Ersen “Dergimizin ‘Sanata Dair’ köşesinin yazarı, değerli şair,  güftekar,  Sevinç Atan Hanımefendi ile yola çıktığımızda eser sahiplerini yazmaya teşvik etmek ve Türk Sanat Musiki repertuarına yeni eserler kazandırmayı hedeflemiştik. Birincisini 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz birharf şarkı sözü yarışmamızın hedefine ulaştığını görmek mutluluk verici.” dedi.

Dereceye giren eserler bestekâr jürisi tarafından bestelenerek müziğin tılsımlı tınısında güfteleriyle tanışmıştı şimdi sıra dinleyiciler ile buluşmaya gelmişti. Katılımcılar, eserleri önce güftekarlarından dinleme şansını yakaladılar. Daha sonra eserler bestekârları tarafından sazlar eşliğinde icra edildi. Değerli bestekârların sesinden salona yayılan şarkılar tam bir müzik şöleni yaşattı dinleyenlere. Tabii bu ziyafette geceyi renklendiren saz sanatçılarının da payı büyüktü.

Program esnasında katılımcıları kucaklayan öyle sürprizler vardı ki. İLESAM Genel Başkanı ve birharf’in köşe yazarı Mehmet Nuri Parmaksız’ın “Hicran Saati” isimli şiirini seslendirmesi. Yine birharf’in kıymetli köşe yazarlarından İlter Yeşilay’ın “Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler” ve “ Namıssız” şiirleri.  Güfte Jürilerinden Vedat Fidanboy’un “Siz de Bu Kadar Güzel Olmasaydınız” şiiri. Çok istemesine rağmen kendi aramızda olamasa bile mesafeleri aşarak ilettiği o güzel şiiriyle kalbini gönderen Sevinç Atan. Cüneyt Çelen tarafından bestelenen bir güftesini Nur Ersen’in sesinden dinlemek.

Hiçbir maddi karşılık beklemeksizin en içten kalbi duygularıyla birharf şarkı sözü yarışmasına destek veren değerli bestekârlar Ertuğrul Ottekin, Ferhat Sarmusak, Hasan Cemil Şensever, Yener Topaloğlu ve Ünal Yılmazer kıymetli güftekarlar Münire Aksaray, Sevinç Atan, Vedat Fidanboy ve İlter Yeşilay ile birlikte olmak çok güzeldi. Elbette aramızda olamayan güftekar, bestekâr ve yarışmacılar vardı ama biliniyordu ki yürekleri orada birharfle birlikte atıyordu.

Sultan Yürük,  Halit Yıldırım, İsmet Bora Binatlı ve Durmuş Kaya dereceye giren,  Sedat Kocabey, Hikmet Elitaş, Muzaffer Köndel, Cemal Varol, Şerife Çınar ise mansiyon kazanan yarışmacılardandı.

Sol anahtarı, keman, gitar şeklindeki aynaların geceye özel olarak hazırlandığı belliydi. Aynalar güftekarlarla ve yarışmacılarla buluşurken nostaljik tınılar içeren radyolarda bestekarlar ve saz sanatçılarıyla kucaklaştı.  Yanı sırada eserlerin notaları yarışmacılara takdim edildi. Ödül merasimi boyunca Canan Keskin ve Ali Adanır yardımcı oldular Nur Ersen’e. Birharf köşe yazarlarından Songül Dündar, Sibel Unur Özdemir, Ergun Veren de geceye katılan konuklar arasındaydı.

Sazlarda Eryaman Aile Yaşam Merkezinin değerli hocaları ve saz sanatçıları vardı. Ertuğrul Özyıldırım, Cüneyt Çelen bu isimlerden ikisiydi.

Bestekâr, güftekar, ödül kazanan ve ödül veren konukların seslendirdiği “Gitmesin Gözlerinden Pırıl Pırıl Arzular ” isimli şarkı ile son bulan ödül töreni yüreklerde hoş bir anı olarak yerini aldı.

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..