Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gülser Gültekin Mukul

http://blog.milliyet.com.tr/gg

17 Aralık '06

 
Kategori
Sinema
 

Biryere gitmediğimiz sürece eve dönmek zorunda kalmayız...

Biryere gitmediğimiz sürece eve dönmek zorunda kalmayız...
 

Bursa da İpek Yolu Film Festivali var bu sıra.. Pek çok filmin galası var. Oyuncu seyirci ile buluşuyor. Bu vesile ile Eve Dönüş filminin Bursa galasına gittim..

Benim 80 leri görmek gibi bir durumum olmadı yaş itibariyle. Anne babalarımızın anlattığı kadarıyla duvarlara yazı yazmanın, sağın-solun yada filmde de anlatıldığı gibi yanlışlıkla orta yol da gidenlerin dahi hışma uğradıkları ezildikleri dönemler.. Aslolan bölünmüşlük parçalanmışlık.. Arkadaş arkadaşı vurmuş. Sanki ikamet durumu gibi ya sağsın yada sol. Başka kaçarı yok.. Sakalı öyleyse öyledir bıyığı böyleyse kesin butaraftan.. Vur indir, kır, dök.. Gece sokağa çıkamazsın, yasak !!

Bu konulara 12 eylül nedir diye soran sibel kekilli ye cevabımla devam ediyorum..Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü parçalamak ve bölmek isteyenlerin oyununa gelmiş Türk gençliğidir..Lakin öyle bir gençlik var ki şu an..Gençlik artık bilimi takip ediyor..Bu türden saplantı düşüncelerin oyununa gelmemek adına elimizden geleni yapacağız..Tarihin tekerrürden ibaret olmadığını da göstermeli diyorum..

Geçenlerde Beyazıt Öztürk programına şarkıcı Eylem' i davet etmişti ve ona adının Eylem olmasına bakılırsa; kesin babasının geçmişte bununla ilgili bir anısı olduğunu söylemişti ve şarkıcı Eylem de bunu doğrulamıştı..

Bugün Eylem yada Ülkü bu insanlar arkadaş.. Okulda aynı sıraya oturuyorlar. Birlikte dertlerini paylaşıyorlar.. Belki de babalarının bu ayrımcı karakterlerini yok etmek üzereler..

Filme dönersek şayet sayın kekilli biraz pot durmuş gerçekten.. işkence sahneleri herkes gibi benimde sinirlerimi bozdu ve şehmuz isminden bende nefret ediyorum..

Film sonunda Mehmet Ali Alabora ve yönetmen Ömer Uğur aynı cümleleri sarfettiler dediler ki Türkiye bundan sonra bu türden kötü günler görmesin ve bizde bu tür filmler yapmak zorunda kalmayalım.. hepimizin temennisi bu..

Genelde de böyledir ya zaten.. Her konuda eskiye dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar etmek bize bir arpa boyu yol kazandırmaz.

Mustafa Kemal i anlamak göz boyamak değil ,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil..

Bırakın o altın yaprağı artık ..

BIRAKIN RAHAT ETSİN ANILARDA ŞEHİTLER..

SİZ BANA NELER YAPTINIZ ONDAN HABER VERİN..

HAKKINDAN GELEBİLDİNİZMİ YOKSULLUĞUN SEFALETİN..

MUSTAFA KEMAL' İ ANLAMAK YERİNDE SAYMAK DEĞİL..

MUSTAFA KEMAL ÜLKÜSÜ SADECE SÖZ DEĞİL..

yeterince derdimi anlatabildim sanırım.. hoşça ve dostça kalın..

 
Toplam blog
: 6
: 899
Kayıt tarihi
: 20.11.06
 
 

"Doğumum anama hamallıktı, yaşamam bana.. ölümüm bile hamallık cenaze alayına.." sözünde söylenildiğ..