Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

10 Aralık '09

 
Kategori
Ankara
 

Bitmeyen sevdamız: Ankara Metrosu

Bitmeyen sevdamız: Ankara Metrosu
 

Ankara'da her geçen gün trafik çekilmez hale geliyor. İnsanların trafik çilesinden, stresinden psikolojisi bozuluyor. Bu durumu gören ve bilen Büyükşehir yöneticileri alternatif çözümleri üretip bir türlü hayata geçirmiyorlar. Yöneticilerimizin bu durumu yıllar önce köyümüzde yaşanmış bir olayı aklıma getirdi.

Köyümüzde her yıl serbest karakucak güreşleri yapılırdı. Güreşler yıllar içerisinde civar köylerden de katılımlarla daha gelişti ve büyük ödüller verilmeye başlandı. Köyümüzden yetişen Cambaz İbrahim adında bir pehlivan vardı. Köyümüzdeki pehlivanlar önce kendi aralarında güreşir; sonra kazananlar güreşir; birinci olan müsabakalara katılmayı hak kazanırdı. Her nasılsa Cambaz İbrahim birinci olur köyümüzü o temsil ederdi. Köy halkı ister istemez rakiplerine karşı Cambaz İbrahim’i desteklerdi. Cambaz İbrahim üç yıl üst üste birinciliği alması kendine olan güvenini artırdı. Artık güreşlerde karşıma iki veya üç güreşçi birden çıkarmazsanız güreşmem demeye başladı. Güreş komitesi kendi aralarında toplanıp Cambaz İbrahim Pehlivanın talebini görüştü; uygun olmasa da kabul ettiler. Güreş başladı; pehlivanlardan biri kolundan biri bacağından biri de kafasından tuttu. Pehlivanlar İbrahim Pehlivanı hemen yere yatırmadılar; iyice hırpaladıktan sonra tuş edip bıraktılar. Cambaz İbrahim’in ezilmedik yeri kalmamıştı ve bu onun son güreşi oldu.

Bizim Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın İ.Melih Gökçek Bey'de üç tane METRO inşaatına birden başladı. Şimdi üçü de bitmiyor neredeyse betonlar çürüyecek. Basından duyduğumuz kadarı ile Metro'yu tamamlaması için Ulaştırma Bakanlığına devir etmeye çalışıyormuş. Belediyenin kendi imkânları ile bu iş bitmezmiş. Sayın başkan sen bu işin böyle olacağını biliyordun ama seçim kazanmak uğruna üçüne birden başladın. Birini yapıp işletmeye alsaydın kazanıp ikinciye başlasaydın hem de belediye kazansaydı. Ne oldu şimdi Ankara halkının trafik çilesi, stresi ile ruh sağlığı bozuldu. Akabinde metroyu çürümeye terk ettin. Bizim Cambaz İbrahim pehlivan kendini yenilmez zannedip üç pehlivanın karşısına çıktı ve son güreşi oldu. Onu bir daha güreş meydanlarda gören olmadı. İnşallah metromuz erken biter ve Melih Bey’in sonu bu pehlivana benzemez..

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..