Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '12

 
Kategori
Haber
 

Biz bağışladık, sıra sizde

Biz bağışladık, sıra sizde
 

Organ bağış protokolüne imza atan gazetemiz çalışanları, tüm vatandaşlara bağış çağrısı yaptı


 

Ege Telgraf Ailesi ile Ege Üniversitesi (EÜ) Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında organ bağışı konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Ege Telgraf çalışanlarının hazırladığı sosyal sorumluluk projesi olan organ bağışı protokol töreninde konuşan Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı “ Organ bağışına duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm basın dünyasının harekete geçmesi noktasında öncülük etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

İzmir’de lösemi hastası Gamze Akbaş’ın oğluna yazdığı mektupla internette oluşturulan ilik bağışı kampanyasıyla beraber organ bağışına duyulan ihtiyaç bir kez daha ülke gündemine geldi. Çağrının duyulmasıyla birlikte kısa sürede kemik iliği donörü olmak isteyenler kan merkezlerine akın etti. Kamuoyu oluşturma ve organ bağış çağrılarının vatandaşa etkin olarak yansıtılmasında çok önemli bir rol üstlenen basının da organ bağışlarına destek vermesi gerektiği fikrinden yola çıkan Ege Telgraf Gazetesi çalışanları organlarını düzenlenen törenle bağışladı.

40 çalışan destek verdi

Tüm gazete çalışanlarının destek verdiği organ bağış kampanyasında konuşan Ege Üniversitesi (EÜ) Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Nurşen Altuğ, “Gelişmiş ülkelerde vatandaşlar organ bağışı konusunda oldukça bilinçli. Türkiye’de ise basının da etkisiyle her geçen gün organ bağışı konusunda bilinç ve hassasiyet artıyor. Bugün İzmir’de önemli bir protokole imza atıyoruz. İzmir kamuoyuna yön veren Ege Telgraf’ın çalışanlarının destekleri oldukça önemli. Dilerim bu hassasiyet dalga dalga tüm İzmir’e yayılır” dedi.

“Sosyal projelerimiz sürecek”

Yaptıkları bağıştan ve oluşturulan projeden dolayı tüm gazete çalışanlarına teşekkür eden Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, “Organ bağışına duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm basın dünyasının harekete geçmesi noktasında öncülük ediyoruz. İlerleyen günlerde yeni sosyal sorumluluk projelerimizi de açıklayacağız. Oturduğumuz yerden yapabileceğimiz çok şey var. Tüm kesimlerin organ bağışı konusunda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Bizler de basın temsilcileri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Organ bağışı nedir?

Kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarınızın başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir. Organ bağışı yapıldıktan sonra sadece bir yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü (tıbben yaşamın sona ermesi) kararı alınması halinde organlar kullanılmaktadır. Diğer ölüm hallerinde organlar alınmaz. 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaş veya üstünde olup akli dengesi yerinde olan herkes sağlık müdürlüklerine, hastanelere, organ nakliyle ilgili dernek ve kuruluşlara başvurarak, doku ve organ bağış belgesi alabilir.

 

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..